„Am 38 de ani și nu m-am spovedit niciodată. Mă poate spovedi cineva?”

1047

Am 38 de ani și nu m-am spovedit niciodată. Mă poate spovedi cineva?

Da, vă poate spovedi cineva și la 70 de ani și la 90 de ani, numai să vă împingă Duhul și să aveți puterea să ajungeți acolo. Nu mai întârziați, căutați un preot. Dacă nu vă încredințați celui de lângă dumneavoastră, căutați unul mai departe, la o mănăstire etc. Dacă nu vă puteți încredința unuia tânăr, căutați unul vârstnic. Este ca și în medicină sau în alte profesiuni. Nu ne inspiră încredere medicul de la dispensarul nostru, ne ducem la spital și căutăm până găsim. Celelalte toate sunt pretexte pe care și le furnizează omul pentru a sta departe de Dumnezeu.

A te apropia de Dumnezeu nu este o obligație, nu vine dintr-o presiune, ci este firescul lucrurilor. Atunci se împlinește omul, când se apropie de Dumnezeu. Biserica și tot instrumentarul ei funcționează pentru a-l apropia, la modul concret, pe om de Dumnezeu.

 

(Pr. Prof. dr. Constantin Coman, Între iluzia împlinirii și certitudinea eșecului, Editura Bizantină, p. 40)


Articole postate de același autor
401

PF Mitropolit Onufrie: ”Pe călăii din Bucea îi dau Judecății lui Dumnezeu”

Preafericitul Mitropolit Onufrie și-a exprimat compasiunea pentru familiile și prietenii celor uciși în Bucea. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene Preafericitul Mitropolit Onufrie a spus că se va ruga fierbinte pentru cei care au murit la Bucea. Acest lucru a fost raportat de Departamentul pentru Informare și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene. „Din știri am aflat despre ceea ce s-a întâmplat […]


Foto