Înaltpreasfințitul Vladimir a avut o discuție cu Excelența Sa, Doamna Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova

822

Sâmbătă, 20 martie, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a avut o discuție cu Excelența Sa, Doamna Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, despre timpurile grele prin care trece umanitatea și ce se poate de înfăptuit pentru a învinge pandemia.

La discuție au luat parte: Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș și consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco.

În urma întrevederii, Președinția Republicii Moldova a emis un comunicat, în care se menționează:

Avem nevoie în aceste zile complicate de speranță, de compasiune și de generozitate. Biserica și rugăciunea sunt lăcașul unde credincioșii găsesc sprijin și alinare. Împreună trebuie să depunem eforturi pentru a opri pandemia și a avea grijă de cetățeni – să rugăm oamenii să poarte mască și să păstreze distanța, să-i îndemnăm să evite grupurile mari și să aibă grijă de cei aflați la nevoie. Împreună putem contribui la eforturile de vaccinare a cetățenilor și, astfel, proteja viețile oamenilor și reveni mai repede la normalitate.

Suntem în Postul Mare, care îndeamnă la smerenie și recunoștință. Este o perioadă potrivită pentru a manifesta grijă spirituală și dăruire de sine, rugându-ne pentru sufletul celor decedați și acționând responsabil pentru a proteja viața celor dragi.

 

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la Președinția Republicii Moldova

Sursa: www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
1118

Sfântul Pantelimon, milostivul doctor fără de arginți

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește la 27 iulie/9 august pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, unul dintre cei mai vestiți sfinți tămăduitori fără de arginți ai bolnavilor. Sfântul Pantelimon L-a mărturisit pe Hristos, a primit darul vindecărilor minunate, iar pentru că era creștin în timpul în care aceștia erau socotiți dușmani ai statului, a suferit tăierea capului […]


Foto