Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit în biserica cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului de Kazan, din s. Caragaș, r. Slobozia

94

Duminică, 28 august 2022, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a liturghisit în biserica cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului de Kazan, din s. Caragaș, r. Slobozia.

În dimineața zilei, arhiereul locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Sava a săvârșit sfințirea prestolului sf. lăcaș.

La Sfânta Liturghie alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat, Arhim. Ioan (Danilescu) secretarul Arhiepiscopului Sava, Prot. mitr. Andrei Danilescu, Protopop de Slobozia, Arhim. Victor (Saiapin), Protopop de Rîbnița, Prot. mitr. Petru Uncu, parohul bisericii și un sobor de preoți și diaconi.

După oficierea Sfintei Liturghii a urmat o procesiune de la biserica „Icoanei Maicii Domnului de Kazan” până la capela memorială cu hramul în cinstea  Icoanei Maicii Domnului „Bucuria Tuturor Scârbiților”, situată în centru satului.

Mitropolitul Vladimir a sfințit pictura capelei și a participat la ceremonia de lansare a unui timbru personalizat în cinstea capelei memoriale.

La finalul sărbătorii, Prot. mitr. Petru Uncu, parohul bisericii a mulțumit Întâistătătorului pentru vizita arhipăstorească și Sfânta Liturghie arhierească săvârșită în satul Caragaș.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la diocese-tiras.org


Articole postate de același autor
841

PS Siluan, de prăznuirea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare: „Un Domnitor care a înțeles și a trăit cu convingerea că în această viață nu poți păstra, zidi și consolida nimic fără Dumnezeu”

Sfinte Ștefane, zidește cu rugăciunile tale în inimile noastre altar sfânt, precum ai zidit atâtea biserici și mănăstiri; biruiește duhurile rele ce se oștesc asupra noastră în chip nevăzut; ocrotește-ne cu rugăciunile tale necontenite și cu darul cel dat ție de Hristos, precum ai ocrotit pe creștinii din vremea ta, ca împreună să cântăm lui […]


Foto