Hramul catedralei arhierești „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

435

În Duminica a XI-a după Cincizecime și ziua prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, 28 august 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie praznicală în catedrala episcopală din orașul Soroca.

De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului catedrala arhierească soroceană își prăznuiește hramul.

La Dumnezeiasca slujbă au participat prot. Nicolae CRAVEȚ, Secretar al Vicariatului de Soroca și protopop, prot. Alexandru ILESCU, chelar al catedralei arhierești, pr. Vasile BRUJA, cleric al eparhiei de Cernăuți, prot. Iurie LUPAȘCU și alții slujitori.

În timpul Liturghiei, monahul SERAFIM (Prisăcaru), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, a fost hirotonit în treapta de ierodiacon pe seama catedralei.

Au fost prezente la slujbă autorități raionale și municipale.

La sfârșitul slujbei, credincioșii au fost felicitați cu ocazia sărbătorii, fiind îndemnați la viață curată și apropiată Bisericii.

 
Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
618

A avut loc adunarea preoților din protopopiatul Telenești

Marți, 14 iunie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul “Sf. M. Mc. Gheorghe”  din satul Verejeni, raionul Telenești  a avut loc adunarea ordinară a slujitorilor din Protopopiatul Teleneşti. În această zi cînd Biserica cinstește pe Sfântul Iustin Martirul şi Filosoful, a fost săvârşită Sfânta și Dumnezeiasca […]