Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul aniversării a 30-a a Armatei Naționale

1189

Astăzi, 3 septembrie, sărbătorim 30 de ani de la crearea Armatei Naționale. Cu acest prilej Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, a transmis un mesaj tuturor militarilor și angajaților Ministerului Apărării:

Cu prilejul aniversării a 30-a a Armatei Naționale binecuvântăm pe toți militarii și ostenitorii armatei care își îndeplinesc cu jertfelnicie și devotament misiunea sfântă față de neam și de țară.

Biserica și Armata, cele mai vechi instituții ale poporului nostru, se bucură și astăzi de cea mai mare încredere în societate, fiind instituții simbol ale statului Republica Moldova.

Biserica apără integritatea spirituală și darurile specifice ale creștinismului, care au contribuit la cultivarea și promovarea continuității și unității de neam.

Armata apără integritatea teritorială și valorile perene ale istoriei poporului nostru, care prin luptă dreaptă, jertfă și suferință creștinește îndurată, a ajuns la libertate și independență statală.

La fiecare sfântă slujbă Biserica noastră se roagă pentru iubitoarea de Hristos armată și pentru toți eroii neamului care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Vă încredințăm de prețuirea și dragostea noastră părintească și ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să dăruiască tuturor militarilor și ostenitorilor armatei naționale și celor apropiați ai lor multă sănătate, bucurii duhovnicești și împlinirea tuturor dorințelor de bine.

Întru mulți și binecuvântați ani!

Cu gânduri alese și arhierești binecuvântări,

†  VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI A ÎNTREGII MOLDOVE

 

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor