Concert de colinde și daruri pentru copiii plasați în Serviciul de Asistență Parentală Profesionistă din mun. Chișinău în ajunul sărbătorii Nașterii Domnului

574

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în ajunul Praznicului Nașterii Domnului, la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Capitală, 34 de copii plasați în Serviciul de Asistență Parentală Profesionistă din cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului mun. Chișinău au primit cadouri, dulciuri și portocale.

De asemenea, copiii au avut parte și de un concert de colinde susținut de Corul de copii „Theotokos” al Centrului Social-Misionar, condus de Dna Anghelina Usatîi.  

La eveniment au fost prezenți: Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei și Coordonatorul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, Dna Alexandra Romanov, Manager al Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă, asistenți parentali, copii și tinerii voluntari „Părintele Sofian Boghiu” ai Mitropoliei Moldovei.

Copiii din Corul „Theotokos” au interpretat pentru copiii rămași temporar fără ocrotirea părintească, asemenea îngerilor, care au cântat în noaptea când S-a născut Iisus.

La fel și copiii plasați temporar în familiile asistenților parentali profesioniști au adus bucurie și mângâiere în sufletele celor prezenți prin versurile recitate, trăite în duhul iubirii și al păcii aduse de Nașterea Pruncului Dumnezeiesc din Betleem.

În cadrul evenimentului, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Dl Serghei Crudu a transmis celor prezenți mesajul Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir de binecuvântare, felicitare şi preţuire părintească.

Împărtășind bucuria acestei sărbători, Dna Alexandra Romanov, Manager al Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă, a adresat sincere mulțumiri instituției mitropolitane pentru crearea atmosferei plină de căldură și generozitate, cât și pentru frumoasa colaborare care există între cele două instituții: Mitropolia Moldovei și Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.

Acțiunea a fost cuprinsă în Campania Filantropică „De Crăciun devii mai bun!”, Ediția a III-a și s-a realizat cu susținerea diasporei moldovenești din America, reprezentată și organizată de Dl Dumitru Țăruș.

Acţiunile filantropice din perioada sărbătorilor de iarnă (decembrie 2021-ianuarie 2022), organizate de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, au în vedere mai multe familii cu un număr mare de copii sau persoane vulnerabile din municipiul Chișinău, dar și din alte localități din țară, beneficiari permanenți ai Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate.

Cei care doriți să participați în calitate de voluntari sau să susțineți cu anumite mijloace materiale acțiunile din cadrul campaniei filantropice, puteți apela la nr. de telefon: 067223981.

Să ne manifestăm dragostea creștină și să vestim Nașterea Domnului celor aflați în nevoi și în suferințe!

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
811

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul aniversării a 30-a a Armatei Naționale

Astăzi, 3 septembrie, sărbătorim 30 de ani de la crearea Armatei Naționale. Cu acest prilej Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, a transmis un mesaj tuturor militarilor și angajaților Ministerului Apărării: Cu prilejul aniversării a 30-a a Armatei Naționale binecuvântăm pe toți militarii și ostenitorii armatei care își îndeplinesc cu jertfelnicie și devotament misiunea sfântă față de neam […]


Foto