Înălțarea Domnului, la Catedrala Episcopală din Comrat

862

La 40 de zile de la ­Învierea Domnului, în calendarul Bisericii Ortodoxe este așe­zată sărbătoarea Înălțării Domnului. Praznicul împărătesc a fost sărbătorit după obicei și la Catedrala Episcopală din Comrat, prin Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită de Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat.

După citirea Evangheliei sărbătorii, de la Luca 24, 36-53, PS Anatolie a rostit un cuvânt de învățătură.

„Din această sărbătoare învățăm că dacă Mântuitorul ­Iisus Hristos a înviat din morți, și noi vom învia împreună cu El, și dacă El s-a înălțat întru slavă, și noi ne vom înălța la ceruri. Cei care Îl iubesc pe Domnul și ascultă de poruncile Lui vor fi de-a pururi împreună cu El. Învățăm că toți cei care sunt drepți nu vor rămâne în această lume, supuși stricăciunii și morții, ci se vor bucura de răsplata veșniciei, în loca­șurile pregătite de Domnul celor care Îl iubesc”, a spus Preasfinția Sa.

După Sfânta Liturghie, ­ierarhul înconjurat de soborul de slujitori a săvârșit un Tedeum, iar mai apoi a binecuvântat enoriașii Catedralei episcopale.

sursa http://eparhiasud.md

25


Articole postate de același autor
1183

Praznicul Înălţării Domnului sărbătorit la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”

Joi, 9 iunie 2016. Cînd întreaga Ortodoxie prăznuiește Marele Praznic Împărătesc al Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.      În dimineața zilei Ierarhul, a fost întîmpinat de slujitori și creștini, care de dimineață au pășit pragul Catedralei pentru […]