În ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Siluan Athonitul la Mănăstirea Curchi va liturghisi un sobor de arhierei ai BOM

976

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 24.09.2017, ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Siluan Athonitul (1938), ocrotitorul spiritual al Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, la Mănăstirea Curchi va liturghisi un sobor de arhierei ai Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Liturghia praznicală va fi săvârșită în Catedrala mănăstirii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” de către un sobor de 5 arhierei, sub protia ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, din care vor face parte și: PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca și Vicar mitropolitan și PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, alături de care se va ruga și un numeros sobor slujitor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, la ceremonialul liturgic va fi prezent și Corul „Suslenii” din s. Susleni, r-nul Orhei, care vor interpreta la final un buchet de cântări religioase.

Vă invităm cu mult drag să luați parte dimpreună cu noi la această frumoasă sărbătoare!

sursa http://manastireacurchi.md/


Articole postate de același autor
5508

Nu ne vom putea deprinde să fim smeriţi până ce nu vom îndura multe dureri în inimă

Nu vom putea învăţa să fim smeriţi, până ce nu vom îndura multe dureri în inimă. Şi, până ce nu învăţăm să fim smeriţi, vom îndura multe dureri în inimă. Dumnezeu stă deoparte, îngăduie să primim durerea sub coasta stângă, să vedem ce miasmă avem acolo, să spunem: „M-a muşcat chiar de inimă, oh, şi […]


Foto