În ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Siluan Athonitul la Mănăstirea Curchi va liturghisi un sobor de arhierei ai BOM

850

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 24.09.2017, ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Siluan Athonitul (1938), ocrotitorul spiritual al Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, la Mănăstirea Curchi va liturghisi un sobor de arhierei ai Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Liturghia praznicală va fi săvârșită în Catedrala mănăstirii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” de către un sobor de 5 arhierei, sub protia ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, din care vor face parte și: PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca și Vicar mitropolitan și PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, alături de care se va ruga și un numeros sobor slujitor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, la ceremonialul liturgic va fi prezent și Corul „Suslenii” din s. Susleni, r-nul Orhei, care vor interpreta la final un buchet de cântări religioase.

Vă invităm cu mult drag să luați parte dimpreună cu noi la această frumoasă sărbătoare!

sursa http://manastireacurchi.md/


Articole postate de același autor
1429

Sfinții Ioachim și Ana prăznuiți la Sângera

Cel de-al doilea hram al or. Sângera este închinat Sf. Ioachim și Ana, pe care i-am sărbătorit astăzi, 22 septembrie. În câțiva ani s-a ridicat o splendidă biserică chiar la intrarea în orășel. De multă vreme se dorea încă un sfânt locaș, care a fost zidit, este înălțat și în care se desfășoară lucrările de […]