În noaptea Slăvitei Sărbători a Naşterii Domnului, Preasfințitul PETRU a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

929

Pe 7 ianuarie 2021, în noapte Slăvitei Sărbători a Naşterii Domnului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi”  din mun. Ungheni.

La miezul nopții, Preasfinţia Sa, a fost întâmpinat de clerici, numeroși credincioși și copii, adunați pentru a aduce rugăciuni de slavă, laudă și mulțumire Mântuitorului Hristos, care „S-a născut pentru a noastră mântuire”.

Prezenți la slujba praznicală, alături de credincioși, a luat parte oficialități: Dnl Alexandru AMBROS, Primarul mun. Ungheni, dar și alți oaspeți distinși din țară.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credicnioșilor

După citirea pericopei evanghelice, care relatează evenimentul istoric al Nașterii Mântuitorului Hristos, din Fecioara Maria, în peștera din Betleem, prot. Ștefan RÎMBU, clericul Catedralei Episcopale, a dat citire Cuvântului Pastoral de la Naşterea Domnului, a Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni.

Răspunsurile liturgice și frumoase colinde, au fost interpretate armonios de Corul Catedralei Episcopale, condus excepțional de Dna Irina VIZITIU-GAJIM

La final, Preasfinția Sa a rostit un frumos cuvânt de felicitare, dimpreună cu doriri de sănătate și împliniri duhovnicești pentru toți creștinii prezenți, dorindu-le ca: „Mărețul Praznic al Nașterii Domnului să le aducă multă sănătate sufletească și trupească, har, bucurie, pace, liniște, belșug și sfinte împliniri”.

Totodată, felicitări și urări de bine au fost adresat credincioșilor și de către Dnl Primar, Alexandru AMBROS.

Întrucât Nașterea Domnului este o sărbătoare a familiei creștine, dar prin excelență a copiilor, Preasfinția Sa, nu uită nicicând de acest moment. De aceea, așa cum a făcut-o în fiecare an, Preasfinția Sa, după ce a ascultat colindele copiilor prezenți, a oferit atât copiilor, dar și credincioșilor, cadouri cu dulciuri și alte daruri generoase.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1228

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Vatici, r. Orhei, și-a serbat hramul

„Ce să fie Maica Domnului pentru noi? Nădejde, încă o nădejde! De ce? Pentru că avem ajutorul Maicii Domnului. Și dacă știm de ajutorul Maicii Domnului, de ocrotirea Maicii Domnului, de acoperământul Maicii Domnului, de mijlocirea Maicii Domnului și de rugăciunile Maicii Domnului, avem un plus de nădejde. Maica Domnului este nădejde: „Toată nădejdea mea […]