Dumnezeu nu ne va lăsa

4417

Atunci cînd vom înțelege că totul pe lumea aceasta este relativ, vom privi în jur și vom spune: Cîți ani mai avem de trăit? Se merită să facem cutare lucru sau faptă? Fie că nu vom avea totul așa cum ne-am dorit, dar înțelegînd aceast lucru vom putea fi fericiți avînd mai puțin. Problemele de pe acest pămînt sînt atît de nesemnificative în comparație cu ce ne așteaptă dupa moarte! De altfel precum și fericirea...Totul aici este relativ.

Trebuie totuşi să găsim o metodă de a rezista în această viață, pentru că în cele din urmă toate sînt trecătoare: atît fericirea noastră cît și suferința are un sfîrșit. Anii trec, dar viața noastră trebuie să se regăsească în ceva ce îi aduce bucurie și îi dă un sens. Asta căutăm.

Să nu așteptăm în această viață o plăcere desăvîrșită, o fericire nemărginită, soți perfecți, copiii perfecți. Cu toții sîntem imperfecți, și eu, și tu.

O  femeie se se plîngea tot timpul de soțul ei. I-am zis:

-Tu doar nu te-ai căsătorit cu un înger! Și el, la fel ! Tu ai defectele tale, el le are pe ale sale. Veți putea să trăiți împreună fericiți, dacă Îi veți  face loc lui Hristos între voi, și dacă veți umple cu dragoste relația voastră. Faceți așadar, ca această viață, care este scurtă și trecătoare, să fie cît mai frumoasă. Iar dacă acest lucru este important pentru dvs., atunci este important și pentru cei, pe care îi iubiți.

Fiecare din noi trece prin perioade mai grele, așa și copiii, pe care-i iubim și pe care vrem să-i ferim de orice năpastă, ei la fel se vor poticni în drum spre visul lor. Unii părinți, din prea multă iubire pentru copiii lor, simt mereu o neliniște în suflet, măcar că în felul acesta nu îi ajută în nici un fel. Copiii își vor îndeplini dorințele, trecînd uneori de propriile suferinţe, suferind durere și chin.

Nu trebuie să ne neliniștim exagerat pentru copiii noștri. Ei își vor găsi calea. Dumnezeu îi va păzi și îi va ajuta să își atingă scopul. Rugăciunea către Dumnezeu ne va da înțelepciune și luminare.

Cuviosul stareț Porfirie spunea ceva foarte important la aceast subiect, precum că răul nu dispare atunci când vorbim despre el, mai bine este să vorbim și să ne gîndim la ceva luminos, fiindcă cu cît mai mult vorbești despre rău, cu atât îl înmulțești, iar atunci cînd răsare soarele, întunericul dispare de la sine.

Haideți, așadar să ne facem mai utili unii altora prin rugăciunile noastre către Dumnezeu, să simțim această unitate și nevoie de pocăință, nevoia de a ne uni în comunitate, oriunde am fi, să simțim că sîntem de folos și că ajutăm unul altuia.

Este un lucru, atît de mare, să te simți util în viață...

Arhimandritul Andrei (Conanos)

traducere şi adaptare Olga Armaş

sursa pravoslavie.ru


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
20754

Taina constă în a învăța să trăiești corect cu omul de alături

Un om a dobândit sensul și scopul vieții atunci când o persoană pe care o iubise și o respectase l-a dezamăgit foarte tare. S-a întâmplat ceva brusc și persoana respectivă la decepționat, ceva s-a prăbușit în sufletul său. Știți ce se întâmplase? Era idolul său. Idol. Omul și-a închipuit că celălalt reprezintă ceva, că este […]

Articole postate de același autor
3019

Întîlnirea cu Hristos

Unii oamenii Îl cunosc pe Dumnezeu în ziua de astăzi, așa cum îl cunosc pe președintele statului. Cred ca există, au auzit despre el, dar dacă-i întrebi daca au stat de vorba cu el, o să-ți spună: ,,Păi, cum, eu sa stau de vorbă cu președintele statului? Mi s-a parut un foarte mare adevar. Oamenii și-L […]


Foto