În noaptea Sfintei sărbători a Nașterii Domnului, ÎPS Arhiepiscop Savva a săvârșit divina liturghie în Catedrala eparhiei de Tiraspol și Dubăsari

239

În noaptea de 6 spre 7 ianuarie, de sărbătoarea Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ÎPS Savva, Arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari, a condus Divina Liturghie în Catedrala "Nașterea Domnului Iisus Hristos" din Tiraspol.

În cadrul Liturghiei, Preasfințitul Vladîca a fost însoțit de clerul bisericii catedralei. La litania mare, s-au ridicat rugăciuni pentru a scăpa de răspândirea epidemiei de Covid-19.

Înainte de Sfânta Împărtăşanie, Arhiepiscopul Savva a dat citire Pastoralei Nașterii Domnului a Înaltpreasfințitului Patriarh Kiril al Moscovei și al întregii Rusii, adresată către arhipăstori, pastori, monahi și tuturor credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ruse.

Slujba festivă s-a încheiat cu o proslăvire în fața Icoanei Nașterii Domnului Hristos. Mai mult, Înaltpreasfințitul Vladica a felicitat clerul și turma drept-măritoare cu prilejul acestei mari Sărbători Împărătești a Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, și a dat tuturor binecuvântare arhipăstorească.

Slujba festivă a fost transmisă în direct de Primul Canal TV transnistrean.

Știre tradusă și preluată de pe diocese-tiras.org 


Articole postate de același autor
1526

Ferește-te de omul fățarnic, dar ai mare grijă să nu fii și tu ca el

Ferește-te de omul fățarnic, ca de cea mai hidoasă fiară, dar mai ales ferește-te să nu fii și tu ca el… Când te întâlnești cu el, îți strânge între amândouă palmele sale. Îți zâmbește cu căldură și orice îi spui, aprobă și te admiră. Vorbește de rău pe cei care crede că-ți sunt dușmani. Laudă […]