În noaptea Sfintei sărbători a Nașterii Domnului, ÎPS Arhiepiscop Savva a săvârșit divina liturghie în Catedrala eparhiei de Tiraspol și Dubăsari

311

În noaptea de 6 spre 7 ianuarie, de sărbătoarea Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ÎPS Savva, Arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari, a condus Divina Liturghie în Catedrala "Nașterea Domnului Iisus Hristos" din Tiraspol.

În cadrul Liturghiei, Preasfințitul Vladîca a fost însoțit de clerul bisericii catedralei. La litania mare, s-au ridicat rugăciuni pentru a scăpa de răspândirea epidemiei de Covid-19.

Înainte de Sfânta Împărtăşanie, Arhiepiscopul Savva a dat citire Pastoralei Nașterii Domnului a Înaltpreasfințitului Patriarh Kiril al Moscovei și al întregii Rusii, adresată către arhipăstori, pastori, monahi și tuturor credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ruse.

Slujba festivă s-a încheiat cu o proslăvire în fața Icoanei Nașterii Domnului Hristos. Mai mult, Înaltpreasfințitul Vladica a felicitat clerul și turma drept-măritoare cu prilejul acestei mari Sărbători Împărătești a Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, și a dat tuturor binecuvântare arhipăstorească.

Slujba festivă a fost transmisă în direct de Primul Canal TV transnistrean.

Știre tradusă și preluată de pe diocese-tiras.org 


Articole postate de același autor
384

Biserica USM alături de beneficiarii Centrului ”Andrieș”

Marți, 11 mai, zece beneficiari ai Centrului ”Andrieș” din cadrul DMPDC, au poposit la biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM. Aceștia au fost însoțiți de către dna Margareta Kifeac, directorul centrului, care a transmis bisericii o frumoasă icoană cu chipul Sf. M. Mc. Gheorghe, executată de copiii Centrului ”Andrieș”. Părintele Octavian Moșin a mulțumit pentru […]