În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai Preasfințitul Nicodim a liturghisit la Catedrala „Sf. Vasile cel Mare” din Edine

632

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a lăsatului sec de brînză), care se mai numește și a Iertării, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența mulțimii credincioșilor Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț.

După Sfînta Liturghie a urmat slujba Vecerniei cu cinul iertării. În cuvîntul de învățătură, Prea Sfinția Sa a îndemnat la post sincer, aducător de roade duhovnicești, însoțit de mai multă rugăciune și faptele milosteniei, ca astfel să-l primim cu inimile curate pe Mîntuitorul Hristos cel Înviat pentru îndumnezeirea noastră. Apoi Ierarhul și-a cerut iertare cu metanie de la slujitori și credincioși, iar fiecare din cei prezenți și-a cerut iertare la rîndul său de la Ierarh și unul de la altul.

Sursa: eparhia-edinet.md

 


Articole postate de același autor
362

Sute de copii din familii social-vulnerabile au primit daruri de Nașterea Domnului de la voluntarii Bisericii

Asemenea magilor care au adus odinioară daruri Pruncului Iisus, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, tinerii voluntari ai Mitropoliei Moldovei au împărțit daruri la sute de copii proveniți din familii social-vulnerabile din țară, în cadrul Campaniei filantropice „De Crăciun devii mai bun!”, aducând speranță și bucurie în sufletele tuturor. „Aducem mulțumiri din inimă tuturor celor care […]


Foto