Episcopul Ioan al Sorocii a citit acatistul Sfântului Ierarh Spiridon la Biserica Institutului de Medicină Urgentă

423

În seara zilei de joi, 11 martie, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a citit Acatistul Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei la biserica în construcție „Sf. Irh. Spiridon” a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău.

Rugăciuni către minunatul ierarh Spiridon, alături de Episcopul Sorocii au înălțat: Prot. Marin Cij, președinte al Sectorului Sindoal Asistenţă Spirituală în Instituţiile Medicale, Prot. Mihail Bortă, parohul bisericii, Prot. Alexei Scutaru, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Aluniș, r. Rîșcani.

După citirea Acatistului, Episcopul Ioan a oficiat un Tedeum de mulțumire în fața icoanei Sf. Spiridon, cu părticele din cinstitele moaște ale acestui mare sfânt al Ortodoxiei.

În cadrul omiliei sale, Părintele Episcop le-a vorbit credincioşilor despre evlavia aparte pe care o are față de Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei, dar și despre perioada Postului Mare, care iată bate la ușa inimii credincioșilor. Postul, pocăința, rugăciunea și milostenia ne ajută să regăsim Raiul cel pierdut, a spus Preasfinția Sa.

Cântările Acatistului și ale Tedeum-ului de mulțimire au fost oferite de corul bisericii „Sf. Spiridon”, condus de presbitera Magadalena Bortă.

***

Comunitatea ortodoxă „Sf. Spiridon” de pe lângă Spitalul de Urgență din Chișinău a luat ființă în anul 2017. În același an au demarat cu ajutorul Domnului, lucrările de construcție a unei biserici-capele pe teritoriul Spitalului de Urgență.

La data de 22 decembrie 2019 a avut loc sfințirea prestolului și prima Sfântă Liturghie, ierurgii săvârșite de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir.

Acest sfânt lăcaș a fost înălțat din dorința cadrelor medicale, a bolnavilor, cu scopul de a completa actul medical și a oferi persoanelor internate în acest spital un real sprijin duhovnicesc. Or, omul în încercările prin care trece se luptă cu suferinţa, căutând sursele refacerii sănătăţii nu numai în ştiinţa şi practica medicală, ci mai ales la Dumnezeu, de la care aşteaptă ajutorul prin Biserică, prin medic şi preot deopotrivă.

Sursa: biserica-spiridon.info


Articole postate de același autor
907

Rugăciunea elevului la început de an școlar

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-mi să treacă cu bine acest nou an şcolar ce se începe în această zi. Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, luminează-ne cugetele să învăţăm ceea ce trebuie, ca să fim bine pregătiţi pentru viaţa care ne aşteaptă. Tu ştii […]


Foto