În Duminica a XIX-a după Cincizecime, Întâistătătorul BOM a liturghisit la Catedrala Mitropolitană

1057

În Duminica a XIX-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane “Nașterea Domnului” din Capitală.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a coliturghisit preacucernicul părinte Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Ecleziarh al Catedralei, precum și slujitorii sfântului lăcaș.

Duminica aceasta, în toate lăcașurile de cult, în cadrul Sfintei Liturghii s-a citit pericopa din Evanghelia după Luca, capitolul 6, versetele de la 31 la 36. Textul face referire la iubirea vrăjmașilor.

În timpul Sfintei Liturghii au fost rostite ectenii și rugăciuni pentru cei aflați în boală și pentru medicii și personalul medical implicați în luptă cu boala.

Primind întărire și hrană duhovnicească, poporul a ascultat o predică de suflet rostită cu binecuvântarea Mitropolitului de către părintele Vadim Cheibaș, care a reflectat în cadrul predicii asupra sensurilor duhovnicești ce reies din pericopa evanghelică care ne prezintă Predica de pe munte a Mântuitorului Hristos, Luca 6, 31-36.

„Nici în Legea Vechiului Testament și nici în alte religii din istoria omenirii nu s-au auzit cuvintele acestea: «Iubiți pe vrăjmașii voștri!». Mare va fi răsplata pe care o vom primi de la Atotmilostivul Dumnezeu, dacă vom împlini poruncile Celui care este numit Bun fiindcă iubește și pe cei răi și nemulțumitori, nu doar pe cei drepți, iubitori de El și de aproapele.”, a explicat Secretarul Mitropoliei Moldovei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Vladimir i-a binecuvântat pe credincioși și le-a mulțumit pentru prezența la slujbă, îndemnându-i totodată să fie mai buni și mai întăriți în credință, în rugăciune și dragoste lucrătoare față de aproapele.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1846

Cum echilibrăm balanța, când nu reușim să acordăm suficient timp copiilor

Se spune că atunci când crești un copil, cel mai important este a-l educa corect. Dar cum e posibilă realizarea acestui lucru dacă ziua întreagă ești la serviciu, iar seara, din cauza multor griji, ești foarte obosit? A educa mai înseamnă și a organiza viața copilului. E bine ca el să aibă și anumite obligații […]