În Duminica a XIX-a după Cincizecime, Întâistătătorul BOM a liturghisit la Catedrala Mitropolitană

439

În Duminica a XIX-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane “Nașterea Domnului” din Capitală.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a coliturghisit preacucernicul părinte Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Ecleziarh al Catedralei, precum și slujitorii sfântului lăcaș.

Duminica aceasta, în toate lăcașurile de cult, în cadrul Sfintei Liturghii s-a citit pericopa din Evanghelia după Luca, capitolul 6, versetele de la 31 la 36. Textul face referire la iubirea vrăjmașilor.

În timpul Sfintei Liturghii au fost rostite ectenii și rugăciuni pentru cei aflați în boală și pentru medicii și personalul medical implicați în luptă cu boala.

Primind întărire și hrană duhovnicească, poporul a ascultat o predică de suflet rostită cu binecuvântarea Mitropolitului de către părintele Vadim Cheibaș, care a reflectat în cadrul predicii asupra sensurilor duhovnicești ce reies din pericopa evanghelică care ne prezintă Predica de pe munte a Mântuitorului Hristos, Luca 6, 31-36.

„Nici în Legea Vechiului Testament și nici în alte religii din istoria omenirii nu s-au auzit cuvintele acestea: «Iubiți pe vrăjmașii voștri!». Mare va fi răsplata pe care o vom primi de la Atotmilostivul Dumnezeu, dacă vom împlini poruncile Celui care este numit Bun fiindcă iubește și pe cei răi și nemulțumitori, nu doar pe cei drepți, iubitori de El și de aproapele.”, a explicat Secretarul Mitropoliei Moldovei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Vladimir i-a binecuvântat pe credincioși și le-a mulțumit pentru prezența la slujbă, îndemnându-i totodată să fie mai buni și mai întăriți în credință, în rugăciune și dragoste lucrătoare față de aproapele.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
537

Sfântul și Dreptul Simeon, primitorul de Dumnezeu; Sfânta Prorociță Ana

În Evanghelia evenimentului înfățișării la Templu, alături de Sfânta Familie, apar menționate două persoane sfinte – dreptul Simeon și Proorocița Ana. Ana proorocița era în vârstă, trăind majoritatea anilor vieții în jurul templului în post și rugăciune.Învățăm de la Sfânta Ana constanța în credință precum și importanța, demnitatea vârstei înaintate. Pentru slujirea ei noaptea și […]