În Duminica a XIX-a după Cincizecime, Întâistătătorul BOM a liturghisit la Catedrala Mitropolitană

1107

În Duminica a XIX-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane “Nașterea Domnului” din Capitală.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a coliturghisit preacucernicul părinte Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Ecleziarh al Catedralei, precum și slujitorii sfântului lăcaș.

Duminica aceasta, în toate lăcașurile de cult, în cadrul Sfintei Liturghii s-a citit pericopa din Evanghelia după Luca, capitolul 6, versetele de la 31 la 36. Textul face referire la iubirea vrăjmașilor.

În timpul Sfintei Liturghii au fost rostite ectenii și rugăciuni pentru cei aflați în boală și pentru medicii și personalul medical implicați în luptă cu boala.

Primind întărire și hrană duhovnicească, poporul a ascultat o predică de suflet rostită cu binecuvântarea Mitropolitului de către părintele Vadim Cheibaș, care a reflectat în cadrul predicii asupra sensurilor duhovnicești ce reies din pericopa evanghelică care ne prezintă Predica de pe munte a Mântuitorului Hristos, Luca 6, 31-36.

„Nici în Legea Vechiului Testament și nici în alte religii din istoria omenirii nu s-au auzit cuvintele acestea: «Iubiți pe vrăjmașii voștri!». Mare va fi răsplata pe care o vom primi de la Atotmilostivul Dumnezeu, dacă vom împlini poruncile Celui care este numit Bun fiindcă iubește și pe cei răi și nemulțumitori, nu doar pe cei drepți, iubitori de El și de aproapele.”, a explicat Secretarul Mitropoliei Moldovei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Vladimir i-a binecuvântat pe credincioși și le-a mulțumit pentru prezența la slujbă, îndemnându-i totodată să fie mai buni și mai întăriți în credință, în rugăciune și dragoste lucrătoare față de aproapele.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
611

Cum să ne curățim de gândurile cele rele?

Prin răbdare și cu rugăciune. Eu mult m-am nevoit și am obosit în această luptă, și abia la vârsta de 65 de ani am încetat să mai am orice fel de gânduri și de împotriviri satanicești. Acum sunt cu desăvârșire liber, mort față de cugetul cel trupesc și curat pe dinăuntru. Nădăjduiesc că mă voi mântui, deoarece m-am […]