Sfințirea noii biserici „Sfinții Mucenici Serghie și Vah” din orașul Edineț

329

Credincioșii Parohiei „Sfinții Mucenici Serghie și Vah” din orașul Edineț, au trăit marți, 20 octombrie 2020, un moment important din viața comunității, întrucât a fost sfințită noua biserică parohială.

Slujba de târnosire a fost oficiată de PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni și PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan. După sfințirea locașului de cult, ierarhii, au săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica proaspăt târnosită.

Alături de arhierei au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Adrian Cotelea, Secretarul Episcopiei de Edineț și Briceni, Prot. mitr. Nicolae Craveț, Secretarul Vicariatului de Soroca, Prot. mitr. Gheorghe Ganea, parohul bisericii și un sobor de preoți și diaconi.

Ca semn de prețuire pentru eforturile depuse la zidirea și înfrumusețarea noii biserici din Edineț, Episcopul Ioan a înmânat părintelui-paroh Gheorghe Ganea din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni, de gr.III, iar Episcopul locului Nicodim i-a oferit o cruce cu pietre scumpe.

În cuvântul de felicitrare ierarhul sorocean a evidenţiat „unicitatea evenimentului” şi a precizat că „prin sfințirea ei, această biserică a devenit locul prezenței lui Dumnezeu”. Totodată, Preasfinția Sa a transmis și mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
557

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, la popas aniversar

La 21 iulie Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, aniversează 31 de ani de slujire arhierească. Cu această ocazie, colaboratorii Direcției Mitropolitane se alătură tuturor felicitărilor venite din partea ierarhilor, slujitorilor și mirenilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, cu următoarea urare: Înaltpreasfinția Voastră, Înaltpreasfințite Stăpâne, Iată că, prin mila şi voia Milostivului Dumnezeu, a […]