Sfințirea noii biserici „Sfinții Mucenici Serghie și Vah” din orașul Edineț

148

Credincioșii Parohiei „Sfinții Mucenici Serghie și Vah” din orașul Edineț, au trăit marți, 20 octombrie 2020, un moment important din viața comunității, întrucât a fost sfințită noua biserică parohială.

Slujba de târnosire a fost oficiată de PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni și PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan. După sfințirea locașului de cult, ierarhii, au săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica proaspăt târnosită.

Alături de arhierei au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Adrian Cotelea, Secretarul Episcopiei de Edineț și Briceni, Prot. mitr. Nicolae Craveț, Secretarul Vicariatului de Soroca, Prot. mitr. Gheorghe Ganea, parohul bisericii și un sobor de preoți și diaconi.

Ca semn de prețuire pentru eforturile depuse la zidirea și înfrumusețarea noii biserici din Edineț, Episcopul Ioan a înmânat părintelui-paroh Gheorghe Ganea din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni, de gr.III, iar Episcopul locului Nicodim i-a oferit o cruce cu pietre scumpe.

În cuvântul de felicitrare ierarhul sorocean a evidenţiat „unicitatea evenimentului” şi a precizat că „prin sfințirea ei, această biserică a devenit locul prezenței lui Dumnezeu”. Totodată, Preasfinția Sa a transmis și mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1136

Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”, la Catedrala episcopală din Soroca

Sâmbătă, 25 iulie, în ziua cinstirii Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”, în curtea Catedralei episcopale din Soroca a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. La slujba praznicală condusă de către Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii, au participat: prot. Nicolae Craveț, protopop și secretar al Vicariatului de Soroca, egumena Vera (Spinei), stareța Mănăstirii Cușelăuca, preoți soroceni […]