În Duminica a VII-a după Cincizecime, PS Ioan al Sorocii a slujit Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Slobozia-Vărăncău, r. Soroca

381

În Duminica a VII-a după Cincizecime, 8 august 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a slujit Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Slobozia-Vărăncău, raionul Soroca.

În dimineața zilei, Episcopul Sorocii a oficiat rânduiala de sfințire a Prestolului și a interiorului bisericii, iar după Liturghie a săvârșit înconjurul locașului sfânt, citind pericopele evanghelice cuvenite și stropind cu aghiazmă biserica reparată și înfrumusețată.

Pentru lucrarea misionară și pastorală pilduitoare, părintele paroh, prot. mitr. Ioan COTELEA a fost decorat cu ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, gr. III.

De asemenea, s-au învrednicit de medalii și diplome bisericești ctitorii și binefăcătorii.

La Liturghia praznicală s-au rugat împreună cu credincioșii prezenți prot. Nicolae CRAVEȚ, secretar al Vicariatului de Soroca, arhimandritul ADRIAN (Baciu), starețul mănăstirii Saharna, arhimandritul PATROCL (Porumbac), duhovnicul mănăstirii Rudi, prot. Adrian COTELEA, secretar al Episcopiei de Edineț și Briceni, prot. Pavel VULUȚĂ, protopop de Drochia, egumena VERA (Spinei), stareța mănăstirii Cușelăuca, precum și alți slujitori.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
395

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cinstită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Luni, 12 iulie  2021, de Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat călduros de către slujitorii Catedralei Episcopale, dar și de numeroși creștini, veniți să aducă cinstire Sfinților Apostoli Petru și Pavel. În timpul Sfintei Liturghii au […]


Foto