Taina Sfântului Maslu săvârșită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

841

Duminică seara, 8 august 2021, după săvârșirea slujbei de priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitorul de boli, Pantelimon, la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu.

Taina Sfântului Maslu a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu un sobor de 7 slujitori.

Întrucât mâine, ziua de pomenire a Sf. M. Mc. Pantelimon, e în zi din timpul săptămânii și mulți credincioși sunt la serviciu, neputând să ia parte la Taina Sfântului Maslu, s-a convenit, prin binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, la solicitare multor credincioși, ca această sfântă și folositoare taină să se săvârșească în această seară, după slujba privegherii.

La final, după ce mulțimea credincioșilor, veniți mulți și de peste hotarele țării, au fost miruiți de 7 ori, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre folosul, necesitatea și importanța Tainei Sfântului Maslu în viața creștinilor.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhidiaconul Veniamin (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
675

Iași: 20.000 de persoane au participat la procesiunea cu moaștele Sfinților Parascheva și Paisie

Aproximativ 20.000 de persoane au participat duminică seara, 9 octombrie 2022, la procesiunea cu moaștele Sfinților Cuvioși Parascheva și Paisie, pe străzile municipiului Iași. „Ne bucurăm pentru cei mulți, ne bucurăm pentru cei puțini, întru nădejdea că au inima îndreptată spre Dumnezeu și găsesc în sfinții lui reazem și putere pentru a depăși obstacolele care […]