Taina Sfântului Maslu săvârșită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

209

Duminică seara, 8 august 2021, după săvârșirea slujbei de priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitorul de boli, Pantelimon, la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu.

Taina Sfântului Maslu a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu un sobor de 7 slujitori.

Întrucât mâine, ziua de pomenire a Sf. M. Mc. Pantelimon, e în zi din timpul săptămânii și mulți credincioși sunt la serviciu, neputând să ia parte la Taina Sfântului Maslu, s-a convenit, prin binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, la solicitare multor credincioși, ca această sfântă și folositoare taină să se săvârșească în această seară, după slujba privegherii.

La final, după ce mulțimea credincioșilor, veniți mulți și de peste hotarele țării, au fost miruiți de 7 ori, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre folosul, necesitatea și importanța Tainei Sfântului Maslu în viața creștinilor.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhidiaconul Veniamin (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
343

Festivitatea ultimului sunet la Colegiul „Mihai Eminescu” din municipiul Soroca

Joi, 27 mai 2021, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a vizitat Colegiul „Mihai Eminescu” din municipiul Soroca, participând la careul festiv, dedicat Ultimului sunet, promoția 2017 – 2021. La acest eveniment arhiereul Sorocii a fost însoțit de către protoiereul Nicolae CRAVEȚ și protoiereul Alexandru ILESCU, profesori în această instituție. În acest an 133 […]