Taina Sfântului Maslu săvârșită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

383

Duminică seara, 8 august 2021, după săvârșirea slujbei de priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitorul de boli, Pantelimon, la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu.

Taina Sfântului Maslu a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu un sobor de 7 slujitori.

Întrucât mâine, ziua de pomenire a Sf. M. Mc. Pantelimon, e în zi din timpul săptămânii și mulți credincioși sunt la serviciu, neputând să ia parte la Taina Sfântului Maslu, s-a convenit, prin binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, la solicitare multor credincioși, ca această sfântă și folositoare taină să se săvârșească în această seară, după slujba privegherii.

La final, după ce mulțimea credincioșilor, veniți mulți și de peste hotarele țării, au fost miruiți de 7 ori, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre folosul, necesitatea și importanța Tainei Sfântului Maslu în viața creștinilor.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhidiaconul Veniamin (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
872

Pentru orice problemă există o soluție

Doi oameni alergau ca să-și scape viața. Erau disperați; la un moment dat unul cade, celălalt se apropie repede și-l ridică după care încep din nou cursa pe viață și pe moarte. Loviți, atacați, dar pe picioare, căzuți, dar neînfrânți. Unul din ei, probabil ești tu. Diavolul ne vrea cu privirea în jos, la pământ, […]


Foto