În 2020 avortul a făcut de peste cinci ori mai multe victime decât cancerul: 42,7 milioane

1609

Aproape 43 de milioane de copii nenăscuți și-au pierdut viața prin avort anul trecut, informează site-ul Christian Post, care citează platforma Worldometers. Numărul este de peste cinci ori mai mare decât cel al victimelor cancerului.

Și în primele cinci zile din 2021 s-au făcut aproximativ 550.000 de avorturi, arată Worldometers.info. Așadar, statisticile păstrează același ritm, de aproximativ 110.000 de avorturi pe zi.

Cifrele Worldometers se bazează pe statisticile furnizate de state către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), dar în unele țări, inclusiv în România, statisticile oficiale nu includ și avorturile din clinicile private și nici pe cele medicamentoase, astfel că cifrele pot fi mult mai mari.

Numărul total de decese din lume a fost anul trecut de 59 de milioane. Dacă la această cifră s-ar adăuga și numărul copiilor nenăscuți uciși prin avort la cerere, aceste victime ar reprezenta peste 40% din decese.

Un studiu american confirmă că aproape trei sferturi din femeile care fac avort la cerere au fost presate să facă acest pas, pe care l-au făcut foarte greu și împotriva propriei conștiințe – este definiția crizei de sarcină prin care trece femeia și care adesea se finalizează prin avort.

Studiile mai arată consecințe psihologice pentru femeia care alege să facă acest pas, trauma avortului conducând femeile la depresie, consum de substanțe și gânduri de sinucidere.

„Așa cum acordăm, în mod firesc, o atenție deosebită crizei de sănătate Covid-19 și investim resurse și energie în prevenția și tratamentul ei, avem nevoie să facem același lucru pentru a oferi soluții salvatoare și în criza de sarcină, o criză complexă, care necesită sprijin pe mai multe planuri. Iar aceste soluții pot să salveze și mama, și copilul”, spune Alexandra Nadane, Director Executiv la Asociația pentru Sprijinirea Femeii Însărcinate și a Familiei.

Asociația pe care o conduce a deschis anul trecut un nou centru de sprijin pentru femeile în criză de sarcină.

În 2020, aproape 43 de milioane de copii au pierit din cauza avortului. Prin comparație, bolile infecțioase au ucis 13 milioane de oameni, cancerul a făcut 8,2 milioane de victime, fumatul 5,1 milioane, consumul de alcool 2,5 milioane, noul coronavirus 1,8 milioane, iar accidentele rutiere 1,4 milioane.

Astfel, statisticile arată că avortul a ucis anul trecut mai mult decât cancerul, malaria, SIDA, fumatul, alcoolul, pandemia de Covid-19 și accidentele de mașină la un loc.

Platforma de statistici în timp real Worldometers a fost votată de membrii Asociației Americane a Bibliotecilor ca una dintre cele mai bune resurse gratuite de pe Internet.

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
507

În Duminica Slăbănogului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

15 mai 2021, în Duminica Slăbănogului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni. În dimineața zilei, slujitorii Catedralei Episcopale dimpreună cu credincioșii prezenții au întâmpinat Ierarhul. În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, […]