Hristos a Înviat: ziua a XXXVIII-a

208

Încheind perioada dintre Paști și Înălțare, mă întreb câți dintre noi se gândesc, reflectează la tema învierii noastre.

Astăzi omul are multe și diverse preocupări, dar toate sau aproape toate sunt legate de cele pământești. Grijile noastre sunt îndreptate spre sporirea comorii materiale. Iar cine e stăpânit de lucrurile lumești scapă esențialul: suntem pe pământ de dragul celor cerești, adică de dragul mântuirii sufletelor noastre.

Părintele Sofian Boghiu vine să confirme acest lucru: „Pentru cel care este creștin, idealul este să se mântuiască, să dorească mântuirea. Adică eliberarea de rău, de întuneric, de ură, de tot ceea ce este rău cu adevărat. Să se elibereze și să intre în lumină, în lumina lui Dumnezeu. Pentru aceasta trăim noi oamenii, pentru această mântuire.”

Dar dacă zi de zi toate gândurile și faptele noastre se concentrează pe cele pământești, e greu, dacă nu imposibil, să intre inima în Lumină. Pentru că: „unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră”.

Să fim atenți ce comori adunăm, căci spre ele va tinde întreaga noastră ființă.

Să ne amintim un pic, măcar un pic, de suflet…

Preot Octavian Moșin


Articole postate de același autor
735

Liturghie Arhierească în a doua zi de Paști

În a doua zi de Paști, începînd cu ora 8.oo, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei slujba utreniei Pascale şi Sfînta Dumnezeiasca Liturghie. Sfînta Liturghie a fost urmată de procesiunea înconjurării bisericii cu citirea pericopelor evanghelice ale […]