Hristos a Înviat: ziua a XXXIX-a

224

Mai credem în Hristos Cel Înviat? Adesea trebuie să punem tranșant întrebarea!

Chiar dacă timp de patruzeci de zile mărturisim această realitate a Învierii Domnului, pentru unii expresia a devenit doar una uzuală, o formulă oarecare de salut, un „așa se zice!”.

Și prea puțini se întreabă: chiar a înviat, la ce bun?

Nu vrem să ne obosim căutând adevăruri care ne-ar scoate din zona de confort.

Unii, trăind de o viață pe o stradă, habar nu au cine e persoana în cinstea căreia a fost numită, ce e cu evenimentul al cărei nume îl poartă. Elevii frecventează o școală și abia dacă pot închega două cuvinte despre personalitatea care a devenit pentru ei o simplă denumire în carnetul de note. De părinți nu mai zic.

Am devenit atât de limitați și lipsiți de dorința de a căuta, de a cunoaște, de a învăța...

Deși se vrea rațional, omul modern crede cumva că această calitate îi poate apărea fără vreun efort. Dar „rațiunea pornește de la cunoaștere”, ne învață Sf. Vasile cel Mare, „pentru a ajunge la credință.”

Să se trezească în inimile noastre pofta de cunoaștere!

Preot Octavian Moșin


Articole postate de același autor
2932

Unde să te-ascund, copile, de năpasta acestei lumi…?

Unde să te-ascund copile, de năpasta acestei lumi, De primejdii, și de boală, și de oamenii nebuni? Unde este locu-acela, care te-ar feri mereu? Am să te așez prin rugă, la pieptul lui Dumnezeu! Te-am luat cu braț nevrednic, să te-așez cu gând pios, Pentru tot restul vieții, lângă sânul lui Hristos! Maica sfântă-ți steie […]