Hrană duhovnicească pentru Penitenciarul din Rezina

755

Penitenciarul Nr. 17 din or. Rezina a primit în dar un raft și mai multe cărți cu conținut religios.

La solicitarea mai multor deținuți pe viață din acest penitenciar, au fost adunate cărți de zidire lăuntrică: Biblii, cărți de rugăciuni, literatură duhovnicească.

Bunurile au fost aduse de către prot. Nicolae Andrieș, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare, prot. Octavian Moșin, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, și prot. Igor Cojocaru, protopop de Rezina.

Recent, în penitenciar a fost renovată capela cu hramul ”Icoana Maicii Domnului «Bucuria Tuturor Scârbiților»”, deservită spiritual de către prot. Alexandru Bordian și prot. Ioan Javgurean.

Astfel, în incinta paraclisului a avut loc o întâlnire și s-au purtat discuții cu angajați și deținuți ai instituției.

Slujitorii au transmis gânduri bune și de încurajare, în special, pentru câțiva condamnați pe viață, care participă la serviciile divine oficiate în capelă, precum și celor care se confruntă cu diverse probleme moral-spirituale.

Au fost abordate diverse aspecte ale pastorației deținuților și modalități de implicare în vederea oferirii constante a suportului duhovnicesc celor aflați în detenție.


Articole postate de același autor
1035

(†) Schimbarea la Față a Domnului celebrată la Catedrala Episcopală din Soroca

La data de 19 august 2021, ziua sărbătorii domnești a Schimbării la Față a Domnului Iisus Hristos, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie praznicală în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca. La slujbă au participat clericii locașului sfânt și credincioșii soroceni, care în această zi, conform tradiției au […]