Apariție editorială: Ioan (Moșneguțu), Episcop al Sorocii, Gânduri despre Mitropolitul Vladimir

440

La editura Pontos din Chișinău a văzut lumina tiparului lucrarea Gânduri despre Mitropolitul Vladimir, autor al proiectului Ioan (Moșneguțu), Episcop al Sorocii, Vicar mitropolitan.

Volumul apărut în condiții grafice excelente, însumează 359 de pagini și cuprinde gândurimesaje, amintiri ale mai multor personalități eclesiale și laice din Republica Moldova și de peste hotare.

Episcopul Ioan al Sorocii: Cartea Gânduri despre Mitropolitul Vladimir este mai mult decât un omagiu la o frumoasă aniversare. mai degrabă este un proiect de suflet, gândit și simțit în cel mai autentic mod, față de cel care este părinte spiritual al nostru. Vă propunem spre atenție acest volum, dedicat aniversării a 70-a de viață pământească a Mitropolitului nostru, pentru a înțelege prin gândurile autorilor, dimensiunea personalității sale și impactul trudei lui asupra a ceea ce înseamnă astăzi Biserica Ortodoxă din Moldova.

Textele sunt întregite de fotografii reprezentative care surprind evenimente și realizări de seamă împlinite în deceniile în care Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a îndrumat viața bisericească cu multă dragoste față de Trupul tainic al lui Hristos și față de mădularele acestuia, cu credință și nădejde, cu râvnă și abnegație, cu înțelepciune și inspirație.

Lucrarea a fost coordonată cu Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2575

Prietenia care durează o viață

Tu când te rogi din tot sufletul pentru cel care te-a ponegrit, Dumnezeu îi înştiinţează despre nevinovăţia ta pe cei care s-au smintit din pricina bârfei. Prietenul adevărat este cel care în timpul ispitei se face părtaş fără tulburare şi fără zgomot la necazurile, nevoile şi suferinţele aproapelui, ca şi cum ar fi ale lui. […]