Actualitate

Hramul bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe, Purtătorul de Biruință” din localitatea Șofrîncani, raionul Edineț

4822

În vinerea Săptămînii Luminate, la 6 mai 2016, cînd facem pomenirea Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, biserica „Sf. Gheorghe” din localitatea Șofrîncani, raionul Edineț s-a aflat în veșmînt de sărbătoare. Cu prilejul hramului, Sfînta Liturghie a fost oficiată de Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La serviciul divin au participat oficialități locale și mulțime de enoriași.

Prea Sfințitul Nicodim a vorbit credincioșilor despre modelul de dreptate și iubire pînă la jertfire de sine pentru Hristos și Biserică, oferit de Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe, și a felicitat întreaga obște dreptmăritoare cu prilejul hramului. De asemenea, Ierarhul a remarcat și deosebitele calități de bun păstor și chivernisitor al Casei lui Dumnezeu, pe care și le cultivă cu multă dragoste, rîvnă și fierbinte rugăciune părintele paroh al sfîntului locaș, protoiereul Dionisie Lupașco, mulțumindu-i în același timp pentru toată grija duhovnicească ce o poartă creștinilor încredințați spre păstorire.

Vlădica a apreciat înalt toate lucrările edilitare și de amenajare a incintei sfîntului lăcaș, care s-au întreprins sub coordonarea și purtararea de grijă a părintelui Dionisie. Curtea bisericii încîntă privirea enoriașilor cu frumosul paraclis, mai multe troițe și o superbă fîntînă arteziană în cinstea Izvorului de Tămăduiri al Maicii Domnului.

Pentru activitate rodnică desfășurată spre binele Bisericii Ortodoxe din Moldova, parohul bisericii „Sf. Gheorghe”, protoiereul Dionisie Lupașco, a fost decorat, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, cu ordinul „Meritul Bisericesc” de gradul II.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole postate de același autor
4185

Povestea Marianei, badanta româncă care și-a plătit cu ultima lichidare biletul de avion pentru a putea muri acasă

 Într-un articol de o sensibilitate emoționantă, Elena AGAPI a relatat pe un site al unei asociații românești din Italia, povestea Marianei, o badantă româncă care a venit să muncească pe brânci în Italia pentru o viață mai bună dar a ajuns să-și plătească cu ultima lichidare biletul de avion spre România pentru a putea să moară acasă. […]