Gândurile nu-mi dau pace când mă rog. Ce să fac?

1272

Jana: Maică, atunci când mă rog, gândurile nu-mi dau pace. Ce să fac?

Să insiști să te rogi. Nu te-ai rugat demult. Așa fac gândurile, ne atacă. Dar există gânduri și gânduri. Adu-ți aminte, când ai fost la școală, cum luai notițe, scriai tot ce zicea profesorul și te gândeai în altă parte. Deci mintea omului are posibilitatea să gândească pe două planuri. Depinde unde este inima ta, unde este atenția ta. Dacă inima ta și atenția ta este la gândul Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă! Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă!, atunci celelalte vor trece ca niște muște pe deasupra.

Strigă la Dumnezeu, conștientizează că rugăciunea este pe viață și pe moarte. Nu este o vorbire așa, în deșert. În acest fel vei scăpa. Și încălzește-ți inima înainte de rugăciune, citește un părinte pe care-l iubești. Fă ceva care să-ți se încălzească inima și-atunci muștele nu intră în oala care fierbe.

 

(Fragment din cadrul sesiunii live de întrebări și răspunsuri, joi, 2 aprilie 2020, cu Maica Siluana Vlad, cooronatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași)

Sursa: doxologia.ro


Articole postate de același autor
2707

În contextul incidentului baptismal de la Suceava

În ultimele zile foarte mulţi mi-au scris ca să-mi ceară părerea cu privire la recentul incident baptismal de la Suceava. Iniţial chiar nu voiam să scriu sau să comentez ceva, pentru că nu am nimic special de spus şi nici nu cred că fiecare chiar trebuie să se dea cu părerea. De ani de zile […]


Foto