Episcopului Ioan al Sorocii i-a fost conferit titlul de Cetățean de onoare al raionului Soroca

209

Marți, 27 august 2019, Preasfinția Sa Ioan, episcopul Sorocii a participat la manifestarea dedicată Zilei Independenței Republicii Moldova, desfășurată în incinta Palatului de Cultură din municipiul Soroca.

În cadrul evenimentului festiv, conform deciziei Consiliului Raional Soroca din 15 august curent, ierarhului sorocean i-a fost conferit titlul de Cetățean de onoare al raionului Soroca, pentru vasta-i activitate spirituală, culturală, socială și educațională.

Titlul de „Cetăţean de Onoare al Raionului Soroca” reprezintă cea mai înaltă distincţie acordată de CR unor cetăţeni ai RM sau străini care au avut o contribuţie la realizarea unor performanțe în domeniul știinţific, cultural, economic sau de altă natură, în beneficiul cetăţenilor comunităţii cu efecte favorabile raionului Soroca; care au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea şi creşterea prestigiului raionului Soroca la nivel naţional sau internaţional sau prin activitatea lor cotidiană creează în ţară sau peste hotare o imagine deosebită a raionului Soroca.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
944

O discuţie de suflet cu tinerii din s. Lalova, Rezina

Duminica 16 Octombrie, la Biserica din s. Lalova a avut loc o întâlnire cu tinerii din localitate, tema discuţii fiind “Rolul tânărului în societate”. Părintele Ştefan Ciugui a ţinut un discurs despre rolul şi importanţa tinerilor în societate. De asemenea către ce  prezenţi s-au adresat preotesa Alina Ciugui, primarul localităţii Gotornicean Mihail, Valeriu Balaban şi […]