Drumul Crucii spre Mănăstirea Nicoreni organizat de Blagocinia Râșcani

1016

Numeroși au participat la pelerinajul „Drumul Crucii” organizat în seara zilei de Duminică, 25 august, de către Blagocinia Râșcani. Drumul Crucii a pornit din or.  Râșcani către Mănăstirea  „Sfântul Prooroc Ilie”, Nicoreni și a unit slujitorii și credincioșii din bisericile "Sfântul Pantelimon", "Adormirea Maicii Domnului"  și parohiile din localitățile Nihoreni, Costesti, Recea.

Ajunși la Mănăstirea Nicoreni, pelerinii au fost întâmpinați de către arhimandritul Rafail (Bodiu), Starețul Mănăstirii,  în continuare fiind oficiat un Te deum de mulțumire, urmat de Sfânta Liturghie de noapte, la care creștinii au avut posibilitate să primească Sfânta Împărtășanie. 

Să facem fapte bine plăcute Domnului. Să participăm la pelerinaje și slujbe. Să ne rugăm ca să primim binecuvântarea lui Dumnezeu şi să-I mulţumim pentru toate. Să-i cerem ajutorul Maicii Domnului și să urmăm pilda vieții ei curate și jertfelnice ca să dobândim cu toții un colțișor de Rai în Împărăția Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi. 

 

 


Articole postate de același autor
3467

„Achitate prin Scump Sângele Domnului!”

Unui pustnic arătându-i-se diavolul într-o noapte, a început să îi înşire păcatele: „Ai făcut asta şi asta, … ceia şi ceia,…vai de sufletul tău!…”. – Numai atâta, a întrebat pustnicul? – Ba ai mai făcut şi alte multe şi destule, ca să ai parte de focul iadului nostru! – Te rog – i-a zis pustnicul […]