Drumul Crucii spre Mănăstirea Nicoreni organizat de Blagocinia Râșcani

250

Numeroși au participat la pelerinajul „Drumul Crucii” organizat în seara zilei de Duminică, 25 august, de către Blagocinia Râșcani. Drumul Crucii a pornit din or.  Râșcani către Mănăstirea  „Sfântul Prooroc Ilie”, Nicoreni și a unit slujitorii și credincioșii din bisericile "Sfântul Pantelimon", "Adormirea Maicii Domnului"  și parohiile din localitățile Nihoreni, Costesti, Recea.

Ajunși la Mănăstirea Nicoreni, pelerinii au fost întâmpinați de către arhimandritul Rafail (Bodiu), Starețul Mănăstirii,  în continuare fiind oficiat un Te deum de mulțumire, urmat de Sfânta Liturghie de noapte, la care creștinii au avut posibilitate să primească Sfânta Împărtășanie. 

Să facem fapte bine plăcute Domnului. Să participăm la pelerinaje și slujbe. Să ne rugăm ca să primim binecuvântarea lui Dumnezeu şi să-I mulţumim pentru toate. Să-i cerem ajutorul Maicii Domnului și să urmăm pilda vieții ei curate și jertfelnice ca să dobândim cu toții un colțișor de Rai în Împărăția Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi. 

 

 


Articole postate de același autor
1489

De ziua profesională a pedagogului a fost sfințit Liceul teoretic „Constantin Stere” din Soroca

Miercuri, 5 octombrie, de ziua profesională a pedagogului, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladmir, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a vizitat Liceul teoretic „Constantin Stere” din orașul Soroca, care marchează 25 de ani de activitate. Manifestând deschidere la inițiativa Directorului liceului, Dl Vasile BAȘ, PS IOAN a oficiat slujba de sfințire a Liceului, după […]