Episcopul Ioan de Soroca a liturghisit la hramul Mănăstirii de călugărițe „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din satul Șuri, raionul Drochia

531

Sâmbătă, 26 noiembrie 2022, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan de Soroca, vicar mitropolitan, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în biserica de iarnă cu hramul Icoana Maicii Domnului „Egumena Sfântului munte Athos” a mănăstirii de călugărițe „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din satul Șuri, raionul Drochia.

Preasfinției Sale iau coliturghisit: Prot. mitr. Pavel Vuluță, protopop de Drochia, Prot. mitr. Nicolae Craveț, protopop de Soroca, Arhim. Savatie (Cvasnîi), duhovnicul mănăstirii și un sobor de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie praznicală au participat: Egum. Vasa (Balan), stareța mănăstirii, obștea monahală, dna Nina Cereteu, primarul orașului Drochia și pelerinii din diferite localități.

După încheierea slujbei, maica Egumenă Vasa, a relatat despre lucrările întreprinse până la etapa curentă, în vederea construirii bisericii centrale a așezământului monahal, cu hramul „Chipul Domnului nelucrat de mână”.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
964

Reacțiile impulsive la comportamentul necuvenit al copiilor și efectele lor pe termen lung

Reacţia impulsivă este tentantă pe termen scurt, dar nu este o soluție pe termen lung. Reacţia impulsivă este legată, de obicei, de curmarea unui comportament pe care nu vrem să îl mai vedem în perioada următoare, dar nu îi învaţă deprinderi, compor­tamente sau virtuţi pe care vrem să le vedem pe termen lung. Felul cum reacţionăm […]