ÎPS Vichentie, Mitropolit de Tașkent și Uzbekistan, a liturghisit la Mănăstirea Ciuflea

230

Din gura ta ca o lumină de foc strălucind harul, lumea a luminat. Vistieriile neiubirii de argint lumii a câştigat. Înălţimea gândului smerit nouă ne-a arătat. Şi cu cuvintele tale învăţându-ne, Sfinte Părinte Ioan Gură de Aur, roagă pe Cuvântul Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre. (Tropar gl. 8)

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, sâmbătă, 26 noiembrie 2022, în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, ÎPS Vichentie, Mitropolit de Tașkent și Uzbekistan, a liturghisit în Catedrala Mănăstirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea, din capitală.

Înaltpreasfinției Sale i-au coliturghisit: Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii și un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Mănăstirii, condus de Presbitera Olga Ghețiu.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a urmat o litie întru pomenirea ctitorilor și întemeietorilor Sfintei Mănăstiri precum și a tuturor celor din veac adormiți întru nădejdea învierii și a vieții veșnice.

Sursa: ciuflea.md


Articole postate de același autor
2370

Rolul Sfintei împărtăşanii în viaţa duhov­nicească

Care este rolul Sfintei împărtăşanii în viaţa duhov­nicească? Eu cred că viaţa duhovnicească şi viaţa creştină înseamnă acelaşi lucru. Nu trebuie să separăm viaţa cotidiană de viaţa bisericească, ci trebuie să aşezăm Sfânta Euharistie chiar în centrul vieţii creştine. Toate celelalte Sfinte Taine converg spre Sfânta Euharistie. Pentru că putem spune că în Sfânta Euharistie […]


Foto