Episcopul Ioan: Creștinii care aud duminica clopotele Bisericii dar nu se ridică din paturile lor se aseamănă slăbănogului

175

În Duminica a IV-a după Învierea Domnului (a Vindecării slăbănogului de la Vitezda), Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în curtea Catedralei Episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Cuvântul de învățătură, rostit de către Preasfinția Sa a evidenţiat vindecarea minunată a slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda.

Acesta după ce s-a făcut sănătos, nu s-a dus la casa sa, ci la casa lui Dumnezeu, la templul din Ierusalim. Acest fapt ne arată că drumul răsplătirii, al recunoștinței trece prin Biserică, care este casa Domnului. Creștinii care aud duminica clopotele Bisericii, dar nu se ridică din paturile lor, se aseamănă acestui slăbănog; însă cei care se ridică din starea de amorțeală duhovnicească și vin la casa lui Dumnezeu, primesc vindecare trupească și sufletească de Hristos Domnul, a explicat Preasfinția Sa.

La ectenia întreită au fost rostite cereri speciale, pentru încetarea bolii molipsitoare.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
1299

Slujba Pasiei săvârșită la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, în această seară, Preasfințitul Ioan (Moșneguțu), Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a săvârşit slujba Pasiei (Acatistul Sfintelor Patimi), în timpul căreia, s-au rugat alături de Arhieria Sa, preoții Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din Capitală. Serviciul divin arhieresc a reunit mulțime de credincioşi care, prin rugăciunile de pocăinţă şi […]