În Duminica a VI-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica cu hramul Sf. Serafim de Sarov din cartierul Poșta Veche al Capitalei

225

În Duminica a VI-a după Cincizecime și ziua pomenirii Aflării moaștelor Sfântului Serafim de Sarov, ÎPS Mitropolit Vladimir  a liturghisit la biserica cu hramul Sf. Serafim de Sarov din cartierul Poșta Veche al Capitalei.

Întâistătătorul a fost întâmpinat de către parohul comunității Prot. mitr. Andrei Burlescu, care de ani buni își duce și ascultarea de cleric la Catedrala Mitropolitană.

La Sfânta Liturghie, alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Feodor Tihon, duhovnicul Catedralei Mitropolitane și un sobor de preoți și diaconi.

Într-o atmosferă solemnă de comuniune duhovnicească, Mitropolitul, împreună cu clerul și creștinii au înălțat imne de laudă Sfântului Serafim – mare mijlocitor către Tronul Ceresc, pentru o viață pașnică și ferită de cumpene, dar, mai ales, întru speranța moștenirii Împărăției Cerurilor.

În timpul serviciului divin, ÎPS Vladimir l-a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul Marin Grigoriță, student ATOM, anul II, pe seama Catedralei Mitropolitane.

După oficierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul s-a adresat celor prezenți felicitându-i cu ocazia hramului bisericii. Totodată, Înaltpreasfinția Sa, le-a dorit credincioșilor, ca această biserică construită în inima cartierului poșta Veche, închinată Sf. Serafin de Sarov, să le fie ca o stea călăuzitoare pe anevoioasa cale a vieții.

La rândul său, parohul bisericii a mulțumit Mitropolitului Vladimir pentru deosebita cinste pe care a făcut-o enoriașilor parohiei, binevoind să împărtășească cu ei această importantă sărbătoare de suflet, precum și pentru felicitările și îndrumările venite din partea Înaltpreasfinției Sale.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
553

A demarat cea de-a II-a ediție a Campaniei Filantropice „De Crăciun devii mai bun!”: Peste 150 de copii din familii defavorizate au primit daruri

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, în preajma Sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul copiilor, la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Chișinău a fost dat startul celei de-a II-a ediții a Campaniei Filantropice „De Crăciun devii mai bun!”. Cu acest prilej, 150 de copii din […]