Întâlnirea cu Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul THEOPHIL al III-lea

562

În dimineața zilei de sîmbătă, 16 iulie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, împreună cu grupul de pelerinii, cu care se află în Țara Sfântă, au vizitat Palatul Patriarhiei din Ierusalim, întâlnindu-se cu Preafericitul THEOPHIL al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Menționăm că în pofida agendei destul de încărcată a Patriarhului Ierusalimului, totuși a acordat o atenție deosebită Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU și grupului de pelerini.

În alocuțiunea sa, Preafericitul Patriarh a menționat  importanța arhiologică și duhovnicească a pământului sfânt, vorbind și despre importanța și necesitatea pelerinajului în Țara Sfântă specificând: ,,Pelerinajul în Țara Sfîntă constituie unul dintre principalele mijloace de apropiere şi întărire a credinţei noastre, precum încredințarea lui Toma în Învierea Domnului nostru Iisus Hristos prin pipăirea semnelor cuielor și coastei Mântuitorului. Astfel și noi prin vizitarea locurilor unde sa născut, a trăit, a propovăduit, a pătimit, înviat și sa înălțat la ceruri Domnul nostru Iisus Hristos ne întărim în credință, pășind pe aceste locuri retrăind acele momente din trecut ca și cum ar fi în prezent, Aceste sentimente ne unesc și ne fac mai buni, în pofida faptului că aici în Țara Sfântă ne întâlnim mai multe națiuni dar pe toți ne unește credința în Hristos.

După aceasta Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU i-a oferit Preafericitului Patriarh THEOPHIL al III-lea în dar cu multă generozitate, din partea întregului grup de pelerini, un set de Engolpioane Patriarhale (două panaghii și o cruce), iar pentru Secretarul Patriarhiei Ierusalimului, Înaltpreasfințitul Mitropolit ARISTARH, i-a oferit un Engolpion și o cruce.

Specificăm că Preafericitul Patriarh THEOPHIL al III-lea a fost surprins de deosebitul dar primit, mulțumind Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU pentru aceasta.

La rândul său, Patriarhul THEOPHIL al III-lea i-a oferit în dar Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU un Engolpion (o panaghie).

Apoi, Preafericitul Patriarh, tot cu aceeași generozitate, a oferit în dar, tuturor pelerinilor, ca o frumoasă și binecuvântată amintire de la această întâlnire, icoane și alte sfințenii.

La finalul binecuvântatei întâlniri, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a mulțumit din partea grupului de pelerini Preafericirii Sale, pentru timpul acordat, pentru povețe, sfaturi și binecuvântări, dar și pentru darurile oferite.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
788

Sfânta Liturghie și sfințirea prestolului la Biserica „Sf. Boris și Gleb” la penitenciarul de la Brănești

Joi, 30 septembrie 2021, în ziua prăznuirii Sfintei Muceniţe Sofia şi a celor trei fiice ale sale: Pistis, Elpis, şi Agapis (Vera, Nadejda şi Liubovi), cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar Mitropolitan a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie și sfințirea prestolului la „Sf. Boris și Gleb” a […]