În comuna Puțintei, raionul Orhei, s-a desfășurat Festivalul Cântecului Pascal

347

La data de 19 aprilie 2023, a treia zi după Învierea Domnului, cu Binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, vicar mitropolitan în incinta Casei de Cultură din comuna Puțintei, raionul Orhei, s-a desfășurat Festivalul Cântecului Pascal, pentru a revitaliza tezaurul folclorului religios și noblețea valorilor spirituale.

Frumosul eveniment a fost desfășurat sub patronajul Preotului Ioan Maxim, parohul Bisericii din comuna respectivă, în colaborare cu organele locale.

Suntem la a doua ediție a acestui festival, ce se desfășoară în preajma sărbătorilor Pascale, care vin să ne aducă cele patru taine divine: încredere, lumină, iubire și speranță. Totodată acest eveniment ne oferă ocazia de a colecționa clipe de neuitat, alături de Ansamblurile Folclorice din localitățile rurale, care poartă în inimi nemărginita dragoste față de frumos.

A consemnat: Prot. Valeriu Catana, Președintele Sectorului Cultură a Vicariatului de Orhei


Articole postate de același autor
881

Sfânta liturghie din a doua zi de Paști la Mănăstirea Curchi

În a doua zi de Paști, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul oștii monahale a Mănăstirii Curchi. Biserica Ortodoxă se află în Săptămâna Luminată. În zilele care urmează Praznicului Învierii Domnului, toate rânduielile Bisericii sunt speciale. Întreaga expresie liturgică a Ortodoxiei, de la veșmintele slujitorilor și […]