Actualitate

Duminica Sf. Femei Mironosițe – zi de omagiere a femeilor creștine, sărbătoare de suflet în protopopiatul Rîșcani

1975

Sfintele Femei Mironosițe sunt cele care au fost alături de Iisus Hristos chiar cînd cei mai mulți dintre apostolii Săi au fugit. Sunt cele care ca răsplată pentru slujirea lor au aflat primele despre Înviere și primele care L-au vazut înviat pe Cel ce a biruit moartea și porțile iadului.

În Duminica a III-a dupa Paști cînd sărbătorim pe Sf. Femei Mironosițe, omagiem și pe toate femeile creștine. Omagiem pe cele care au primit de la Dumnezeu darul de a fi purtătoare de viață, ori ,,prin naștere de fii” (I Tim 2,15) iși vor primi și mîntuirea. Omagiem pe scumpele si gingașele noastre bunici, mame, soții, surori și prietene care adesea se jertfesc cu multă răbdare și smerenie. Omagiem pe cele ce adesea veghează nopțile la leagănul pruncilor sau în rugăciune pentru cei dragi.

Cu acest prilej în toate parohiile din protopopiatul Rîșcani în această duminică au fost săvîrșite rugăciuni în care L-am rugat pe Bunul Dumnezeu să dăruiască tuturor femeilor si fecioarelor creștine mila si ajutorul Său. Să le întărească în viața de zi cu zi, învrednicindu-le să-și ducă Crucea spre Patria Cerească.

Lor, dragelor Femei Creștine, le-au fost dedicate si cuvintele calde din mesajele de felicitare ale preoților, din concertele sau tedeumurile săvîrșite în sfintele lăcașuri și lor le-au fost și cîte o floare în semn de recunoștință și considerațiune pentru tot ce fac bun și sfînt pe acest pămînt.

A consemnat prot. Teodor Domnița

Sectorul Sinodal Relații Culturale a Protopopiatului Rîșcani


Articole Asemănătoare
119

Fidelitatea și dragostea femeilor mironosițe

În Duminica a treia după Paşti, Sfânta Biserică Ortodoxă le cinstește pe Sfintele Mironosițe, motiv pentru care această duminică este numită “Duminica Mironosițelor”. Ieri am vorbit deja despre felul în care Mironosițele au fost, în esență, primele vestitoare ale Învierii Domnului și, într-un anumit sens, așa cum a spus un sfânt ierarh rus, Apostoli către […]

Articole postate de același autor
1593

Prima zi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Mănăstirea Curchi

Prima săptămână a Postului Mare numită şi „Săptămâna Duhovnicească” – este cea în care Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul este citit în toate mănăstirele și bisericile, arătând prin aceasta începerea pocăinţei şi a nevoinţei specifice postului Sfintelor Paşti. Astfel, în seara primei zile din post, într-o atmosferă de evlavie deosebită, Preasfințitul Siluan, Episcop […]