Duminica a XXIX-a după Cincizecime (a Sfinților Strămoși după trup ai Domnului) la Catedrala episcopală din Soroca

680

În Duminica Sfinţilor Strămoşi, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca.

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă i-a cinstit în rugăciune pe Sfinții Mucenici Tirs, Levchie, Apolon, Filimon, Arian și Teotih.

În cuvântul predicatorial, Episcopul Ioan a vorbit credincioșilor prezenți despre Împărăția lui Dumnezeu, care poate sălășlui în sufletul fiecăruia dintre noi. Povețele duhovnicești ale ierarhului, întemeiate pe învățătura patristică, s-au întrețesut cu exemple din pericopa evanghelică duminicală. Chemarea la cină reprezintă apelul pe care Dumnezeu îl face fiecărui creștin în parte. Dobândirea comuniunii cu El și a fericirii veșnice depinde de atitudinea și conștiința individuală, în acest fel opțiunea liberă a fiecărui om pecetluindu-i starea în viața de apoi.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ioan a binecuvântat pe cei prezenți, vorbindu-le despre importanța pregătirii fiecărui creștin prin rugăciune și post pentru praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
570

De sărbătoarea „Intrării Maicii Domnului în Biserică”, ÎPS Mitropolit VLADIMIR a liturghisit la Catedrala mitropolitană din Chișinău

Biserica Ortodoxă celebrează astăzi, 4 decembrie 2021, sărbătoarea Intrării sau Aducerii Maicii Domnului la Templul din Ierusalim, la vârsta de 3 ani, pentru a fi dăruită Domnului și rămânerea ei în Sfânta Sfintelor până la vârsta de 15 ani, numită în popor şi Vovidenia sau Ovidenia, care înseamnă „ceea ce se face văzută”, închinarea Ei […]


Foto