Duminica a XXIII-a după Cincizecime, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

183

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat în Duminica a XXIII-a după Cincizecime, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Mitropolitantă „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul arhieresc mixt al Catedralei mitropolitane, condus de Dna Angela Angheni.

După citirea Pericopei Evanghelice, Episcopul Ioan a explicat învățăturile ce reies din Evanghelia de astăzi.

„Samarineanul milostiv din Evanghelia care s-a citit astăzi este însuşi Mântuitorul Iisus Hristos care, asemenea samarineanului din parabolă, toarnă peste rănile noastre untdelemnul mângâierii şi vinul cel tare al dumnezeieştii Sale iubiri. El ne-a învăţat nu doar ceea ce înseamnă aproapele nostru, ci mai ales cum să devenim noi înşine aproapele semenilor noştri. Deoarece El este lumina cea mai presus decât toată lumina, odihna cea mai presus decât toată odihna, bucuria cea mai presus decât toată bucuria, viaţa şi mântuirea care dăinuieşte în vecii vecilor”, a menționat Episcopul Sorocii.

De asemenea, ierarhul i-a îndemnat pe credincioşi să continue ajutorarea semenilor aflaţi în nevoi, mai ales în perioada ce se apropie a Postului Nașterii Domnului.

La final, PS Ioan a săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai apoi a transmis mesajul de binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir, care astăzi a liturghisit în Parohia cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din mun. Chișinău.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
1908

Împacă-te cu cei ce ți-au greșit înainte de a se sfârși ziua

Încă de mici părinții ne învață să iertăm pe cei care ne greșesc. Chiar și conștiința ne zice că nu trebuie să ne culcăm până nu ne rezolvăm disputele de peste zi, și cum spune și vorba bătrânească, să nu apună soarele peste supărarea voastră. Atunci când trăim în familie, și ne împărțim bunurile pe […]