Părinţilor, educaţi-vă copiii să fie recunoscători şi mulţumitori!

10416

Feriţi-vă de oamenii nerecunoscători! Dacă vedeţi un om nemulţumitor, rugaţi-vă pentru el fără ca să-l judecaţi. Părinţilor, educaţi-vă copiii să fie recunoscători şi mulţumitori! Aceste calităţi sunt cele mai importante pe care trebuie să le cultivaţi la copii.

Educaţi în copii credinţa şi recunoştinţa, iar toate celalte cunoştinţe – se vor adăuga. Iar dacă credeţi că recunoştinţa de la sine va răsări şi rodi în inima copiilor voştri, să ştiţi că vă înşelaţi amarnic: diavolul nu va sta cu mâinile în jos, ci se va strădui să semene nerecunoştinţa diavolească în inimile copiilor, căci el însuşi, este nerecunoscător faţă de Dumnezeu. Şi atunci voi, părinţilor, veţi culege roadele nepăsării voastre şi roadele celui mai îngrozitor viciu – al nemulţumirii, din cauza căruia singuri veţi suferi şi vă veţi înspăimânta. Şi doar după multe şi grele încercări, copiii voştri vor conştientiza greşelile comise.

De multe ori sunt întrebat cum trebuie să ne rugăm şi ce este rugăciunea. Răspunsul îl găsim la Sfinţii Părinţi care spun foarte simplu: A te ruga înseamnă a mulţumi. Cultivând recunoştinţa, noi cultivăm în sine viaţa duhovnicească. Noi cultivăm în sine creştinul.

Trebuie să mulţumim pentru fiecare om întâlnit în viaţa noastră. Nu trebuie să ne intereseze dacă ei ne sunt sau nu recunoscători. Să ne străduim să avem o inimă recunoscătoare şi mulţumitoare în orice situaţie.

Arhimandritul Tihon Şevkunov

sursa copilortodox.wordpress.com


Articole Asemănătoare
9661

S-a împlinit planul demonilor lui Satan asupra omenirii?

Satan a organizat o conventie mondiala cu toti demonii sai. Odata ce s-au adunat toti inaintea lui a luat cuvantul si le-a zis: Nu putem pe crestini sa-i oprim sa mearga la Biserica, sa citeasca Biblia si sa descopere cuvantul… Nu avem nici o putere sa oprim relatia intima pe care o au cu Salvatorul […]

Articole postate de același autor
34149

Culegi ceea ce semeni

– Bună dimineaţa, spuse femeia, în timp ce mergea spre omul care şedea pe jos. Omul, încet, s-a uitat în sus. Sigur că această femeie era obişnuită cu cele mai fine lucruri în viaţă. Haina ei era nouă. Arăta ca şi cum niodată nu ar fi ratat vreuna dintre mesele zilei. Primul lui gând a […]