Duminica a VI-a după Cincizecime la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie din Soroca

2154

În Duminica a VI-a după Cincizecime, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit VLADIMIR, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a liturghisit în biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie din or. Soroca.

Enoriașii bisericii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” s-au bucurat în această zi și de prezența și rugăciunile PS AMBROZIE, Episcop de Neftecamsk și Birsk, care a primit cu mult drag invitația bunului său prieten, PS IOAN, de a sluji împreună Dumnezeiasca Liturghie.

Arhiereii au fost întâmpinați în dimineața zilei de către Protopopul raionului Soroca, Prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ și președintele raionului Dl Mihai Mîțu.

„Evanghelia Duminicii a VI-a după Cincizecime – a Vindecării slăbănogului din Capernaum – ne arată legătura care există între iertarea păcatelor şi vindecarea de boli, prin faptul că Mântuitorul Iisus Hristos vindecă mai întâi sufletul şi apoi trupul. Sufletul omului se îmbolnăveşte prin păcate, deoarece rupe comuniunea cu Dumnezeu şi nu mai iubeşte cu adevărat pe Dumnezeu şi pe semeni. Starea de iubire faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni este singura stare sănătoasă a sufletului”, a menționat Episcopul Vicar în rostirea predicatorială.

La final, PS IOAN a mulțumit Episcopului AMBROZIE pentru bucuria de a liturghisi la același Prestol, oferindu-i în semn de prețuire o panaghie cu chipul Sf. Apostol Andrei, Încreștinătorul neamului nostru. Or, ce poate fi mai frumos, decât a sluji frații împreună!

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
2052

Duminica a VI-a după Cincizecime la Mănăstirea Curchi

În Duminica a VI-a după Cincizecime, obștea mănăstirii Curchi dimpreună cu mulțimea de credincioși s-au adunat astăzi, pentru o nouă întâlnire şi comuniune cu Domnul Hristos. După citirea pericopei evanghelice de la Matei IX, 1-8, Părintele Arhim. SILUAN (Șalari), a rostit un cuvânt de învățătură. „Cât de importantă este credinţa unui om, în minunata vindecare […]

Articole postate de același autor
7938

De ce oare un Sfânt trebuie să îngrijească pisicile?

În frumosul cadru natural al mănăstirii puteai vedea din când în când nişte pisici mari venind dintr-o pădure cu copaci uriaşi, aflată în vecină­tate, îndată ce ne vedeau pe noi, străinii, fugeau ca fulgerul. Păreau foarte sălbatice, deşi nu provo­cau teamă, fiind plăcute la vedere. Îndată ce-l vedeau pe Părintele, scânceau ca nişte copii mici […]