Actualitate

Duminica a VI-a după Cincizecime la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie din Soroca

2527

În Duminica a VI-a după Cincizecime, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit VLADIMIR, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a liturghisit în biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie din or. Soroca.

Enoriașii bisericii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” s-au bucurat în această zi și de prezența și rugăciunile PS AMBROZIE, Episcop de Neftecamsk și Birsk, care a primit cu mult drag invitația bunului său prieten, PS IOAN, de a sluji împreună Dumnezeiasca Liturghie.

Arhiereii au fost întâmpinați în dimineața zilei de către Protopopul raionului Soroca, Prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ și președintele raionului Dl Mihai Mîțu.

„Evanghelia Duminicii a VI-a după Cincizecime – a Vindecării slăbănogului din Capernaum – ne arată legătura care există între iertarea păcatelor şi vindecarea de boli, prin faptul că Mântuitorul Iisus Hristos vindecă mai întâi sufletul şi apoi trupul. Sufletul omului se îmbolnăveşte prin păcate, deoarece rupe comuniunea cu Dumnezeu şi nu mai iubeşte cu adevărat pe Dumnezeu şi pe semeni. Starea de iubire faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni este singura stare sănătoasă a sufletului”, a menționat Episcopul Vicar în rostirea predicatorială.

La final, PS IOAN a mulțumit Episcopului AMBROZIE pentru bucuria de a liturghisi la același Prestol, oferindu-i în semn de prețuire o panaghie cu chipul Sf. Apostol Andrei, Încreștinătorul neamului nostru. Or, ce poate fi mai frumos, decât a sluji frații împreună!

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
5146

Haina de nuntă cu care Dumnezeu vrea să fim îmbrăcați

De multe ori citim și recitim Evanghelia, ascultăm pasaje din ea în Biserică, cunoaștem chiar și tâlcuirile ei. Pentru unii creștini a devenit un obicei frumos și lăudabil de a include în pravila zilnică citirea a câtorva capitole din Noul Testament. Cu toate acestea, adesea se întâmplă că citirea Evangheliei nu lasă amprenta necesară în sufletele […]

Articole postate de același autor
228

Ce să facem cu defectele celuilalt?

Toţi avem defecte. Daţi-ne un sfat, ce să facem cu defectele celuilalt. Să le suportăm sau să încercăm să le transformăm în calităţi? În general, care variantă este de preferat? – Nici, nici. Calităţile celuilalt trebuie puse alături de păcatele şi de greşelile noastre în doi desagi în faţă, iar greşelile celuilalt şi calităţile noastre […]