Duminica a doua din Postul Mare la Catedrala arhierească din Soroca

878

Duminică, 20 martie 2022, a doua din Postul Mare, numită și a Sfântului Ierarh Grigore Palama, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, PS Ioan a reliefat pe larg aspecte din viața și, mai cu seamă, teologia Sfântului Grigorie Palama, precum și frumusețea învățăturilor duhovnicești ce se desprind din cele două pericope evanghelice ce s-au citit în această Duminică.

Sfântul Grigorie Palama a fost un mare părinte al Bisericii „un călugăr rugător și un om foarte învățat, un om erudit și un mare apărător al credinței ortodoxe”, a spus Preasfinția Sa.

În acest context, Episcopul Sorocii a îndemnat credincioșii la trăirea intensă a dreptei credințe, la curățirea sufletului prin post, rugăciune fierbinte și milostenie, „avându-l rugător, îndrumător și mijlocitor pe Sfântul Ierarh Grigorie Palama, să ne învrednicim încă din această viață de cercetarea luminii harului îndumnezeitor al Preasfintei Treimi”.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
599

La Zăbriceni, credința se întâlnește cu liniștea

Majoritatea schiturilor şi mănăstirilor se află în zona centrală a Republicii Moldova. Dar şi în nordul ţării găsim un loc cu totul special. Liniştea de acolo îți oferă multă energie, dar nu numai liniştea, ci şi locurile pitoreşti, şi oamenii luminoşi. Mănăstirea Zăbriceni este unul dintre acele lăcaşuri care te fac să uiţi de grijile […]