Din 5 iunie, slujbele religioase vor fi oficiate în biserici

10175

Începând cu data 5 iunie se permit întrunirile cu caracter religios, precum și oficierea slujbelor în biserici. Pomenirea morților pe 7-8 iunie nu se amână. Totuși, credincioșii vor trebuie să aibă grijă și să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.

”Se permit întrunirile cu caracter religios, oficierea slujbelor religioase, respectând cerințele de organizare a serviciilor divine sau a altor manifestații tradiționale religioase, cu respectarea măsurilor de protecție, în activitatea bisericilor și locașelor sfinte”, a declarat Ion Chicu.

Enoriașii trebuie să poarte măști și să respecte distanța socială de minim un metru. 

 

 

Sursa: privesc.eu


Articole postate de același autor
322

Pictorul de icoane și viața dedicată unui scop sfânt

Ați simțit vreodată că, ­intrând într-o biserică, ieșiți din lumea aceasta? Că totul este învăluit ­într-o taină de necuprins? Și, totuși, ce face ca ­bisericile ortodoxe să fie atât de fascinante, încât pot mișca întreaga ființă umană? Cred cu tărie că pictura din bisericile noastre are și această menire deosebită, aceea de a fi o […]