Din 5 iunie, slujbele religioase vor fi oficiate în biserici

9901

Începând cu data 5 iunie se permit întrunirile cu caracter religios, precum și oficierea slujbelor în biserici. Pomenirea morților pe 7-8 iunie nu se amână. Totuși, credincioșii vor trebuie să aibă grijă și să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.

”Se permit întrunirile cu caracter religios, oficierea slujbelor religioase, respectând cerințele de organizare a serviciilor divine sau a altor manifestații tradiționale religioase, cu respectarea măsurilor de protecție, în activitatea bisericilor și locașelor sfinte”, a declarat Ion Chicu.

Enoriașii trebuie să poarte măști și să respecte distanța socială de minim un metru. 

 

 

Sursa: privesc.eu


Articole postate de același autor
1085

Toate energiile tale și întreaga ta ființă să fie concentrate în cuvântul „acum”

Ne putem ruga lui Dumnezeu numai dacă suntem întemeiați într-o stare de statornicie și pace lăuntrică, în care stăm față către față cu Dumnezeu, iar aceasta ne desprinde de perceperea timpului – nu a timpului obiectiv, de felul celui pe care îl urmărim consultându-ne ceasul, ci în sensul subiectiv, că timpul fuge și că nu […]