Din 5 iunie, slujbele religioase vor fi oficiate în biserici

10087

Începând cu data 5 iunie se permit întrunirile cu caracter religios, precum și oficierea slujbelor în biserici. Pomenirea morților pe 7-8 iunie nu se amână. Totuși, credincioșii vor trebuie să aibă grijă și să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.

”Se permit întrunirile cu caracter religios, oficierea slujbelor religioase, respectând cerințele de organizare a serviciilor divine sau a altor manifestații tradiționale religioase, cu respectarea măsurilor de protecție, în activitatea bisericilor și locașelor sfinte”, a declarat Ion Chicu.

Enoriașii trebuie să poarte măști și să respecte distanța socială de minim un metru. 

 

 

Sursa: privesc.eu


Articole postate de același autor
1353

Sfaturi pentru mamele însărcinate de la Sfântul Porfirie Kafsokalivitul

Odată Părintele i-a spus unui pediatru: „Să le spui mamelor să simtă cât de mult le-a cinstit Dumnezeu, care le-a învrednicit să devină mame. Din momentul în care poartă în pântece embrionul conceput, au o a doua viață. Să vorbească pruncului încă nenăscut și să-l mângâie, prin propriul lor pântece, iar fătul va simți mângâierea […]