De ”Ziua istoricului” au fost pomeniți profesorii înhumați în Cimitirul Central din Chișinău

885

Sâmbătă, 18 iunie, de ”Ziua istoricului”, un grup de istorici s-au deplasat la Cimitirul Central din capitală, mergând pe la mormintele foștilor profesori ai Facultății de Istorie și Filosofie.

Preotul Octavian Moșin a oficiat slujba de pomenire pentru adormiții Alexandru Moșanu, Gheorghe Palade, Valeriu Cozma, Ion Niculiță, Vladimir Potlog, Constantin Drahenberg ș.a.

Cei adunați au intrat și în biserica cimitirului cu hramul ”Tuturor Sfinților”, aprinzând câte o lumânare pentru veșnica odihna cu drepții a tuturor colegilor de breaslă care au trecut la Domnul, săvârșindu-se slujba litiei.


Articole postate de același autor
674

Simpozionul științific internațional de istorie și spiritualitate la cea de-a V-a ediție

Sâmbătă, 2 octombrie, Universitatea de Stat din Moldova a găzduit Simpozionul Ştiinţific Internaţional ”Viaţa ecleziastică şi implicaţii laice din spaţiul pruto-nistrean în secolele XIX-XXI” (consacrat împlinirii a 185 de ani de la sfinţirea Catedralei Mitropolitane şi a Clopotniţei din Chişinău), ediţia a V-a. Organizatori: Facultatea de Istorie și Filosofie, Capela „Întâmpinarea Domnului”, USM și Institutul […]