Actualitate

Cum au ajuns moldovenii să celebreze sărbătorile păgâne

3587

Deși avem o mulțime de sărbători care ne reprezintă, totuși mulți moldoveni nu doar acceptă, dar și sărbătoresc cu mult fast unele sărbători ”de import”.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", parohul bisericii "Minunea Sf. Arh. Mihail" din satul Cruglic, raionul Criuleni, și președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale la Mitropolia Moldovei, Nicolae Ciobanu, a subliniat că sărbătorile de import sunt niște sărbători păgâne, care îndepărtează poporul nostru de cuvântul lui Dumnezeu.

Biserica Ortodoxă întotdeauna și-a spus cuvântul și condamnă lucrurile oculte și, în general, tot ce este rău și ne îndepărtează de Dumnezeu. 

"Avem sărbători care ne reprezintă. Suntem un neam credincios și Dumnezeu a stat la baza culturii neamului nostru. Din păcate, multe sărbători religioase au fost suprapuse unor sărbători păgâne, din această cauză vedem că, uneori, au rămas niște tradiții păgâne pe care tinerii le adoptă și le practică, dar Biserica întotdeauna și-a spus cuvântul și condamnă lucrurile oculte și, în general, tot ce este rău și ne îndepărtează de Dumnezeu. Diavolul este tatăl minciunii de la început, pentru că doar prin viclenie dorește să ne răpească sufletele noastre și astăzi, din păcate, se mai promovează unele lucruri rele care ne îndepărtează de Dumnezeu", a spus părintele Nicolae Ciobanu.

Mai mult, părintele a menționat că moldovenii au foarte multe tradiții care îi caracterizează, iar cei care marchează sărbătorile de import, chiar și dacă nu întotdeauna le iau în serios, comit o mare greșeală.

"Nu trebuie să luăm în glumă niciun lucru care ne îndepărtează de Dumnezeu și toată viața noastră trebuie trăită din plin, trăită frumos, trăită în Hristos", a conchis el.

sursa https://sputnik.md/


Articolul Următor
Articole postate de același autor
1935

A fost vernisată o expoziție fotodocumentară de monumente comemorative de război

O expoziție cu genericul „Prin Jertfă spre Înviere – monumente comemorative închinate eroilor reîntregirii neamului”, dedicată împlinirii a 100 de ani ai Marii Uniri din 27 martie 1918, precum și Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor a fost vernisată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei. directorul instituției, Petru Vicol a menționat […]