Concursul ,,Vasilе Lupu – pеrsоnalitatе сrеștină” – implimentat pentru prima dată de către Protopopiatul Orhei

1470

Săptămâna Tineretului Ortodox și-a aflat continuitatea la Biblioteca Publică „A. Donici“ din Orhei unde s-a desfăşurat pentru prima dată în Protopopiatul de Orhei Concursul ,,Vasilе Lupu – pеrsоnalitatе сrеștină”, competiţie la care au participat elevi din peste 12 unități de învățământ din raionul Orhei.

La etapa raională au participat în jur de 80 de elevi, din clasele VII-XII, calificați în urma alegerilor din fiecare școală. Pr. Iulian Rață, metodist în Protopopiatul de Orhei, a transmis elevilor participanți un cuvânt de binecuvântare din partea Preacuviosului Părinte Siluan, Protopop de Orhei, felicitându-i pentru participarea la Concursul dat, care se dorește a fi apropiat de sufletul copiilor şi tinerilor.

Elevii s-au dovedit a fi foarte bine pregătiți, elaborând lucrări frumoase şi complexe, care le-au adus şi rezultate foarte bune.

Numărul reprezentativ de elevi participanți dovedește interesul acestora pentru disciplina religie şi pentru istoria neamului și în mod special al orașului Orhei. Preocuparea de a-şi verifica noțiunile însușite, în cadrul unei competiții, cu atât mai mult cu cât elevii aveau posibilitatea să opteze pentru alte activități, ne convinge că putem și suntem în stare să facem lucruri frumoase pentru copiii noștri. De asemenea, a fost apreciat numărul mare de școli de la care provin elevii, acestea fiind distribuite în mod unitar, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, dovadă a faptului că ora de religie este predată cu responsabilitate de către cadrele didactice de specialitate, care au în vedere şi stimularea performanței în rândul elevilor, oferind elevilor posibilitatea de a se familiariza cu atmosfera de competiție.

Conform regulamentului, echipele au participat la următoarele probe de concurs:

  • Tema de acasă, care a constat în prezentarea Marelui Domnitor Vasile Lupu (1595), de la moartea căruia s-au scurs 420 de ani.
  • Proba inteligenţelor, după modelul „Erudit-cafe”.
  • Proba „Biserica neamului nostru” care a presupus concursul lucrărilor de arte plastice, la alegerea elevilor.

Aducem sincere felicitări tuturor participanților și menționăm încă odată: În cadrul Concursului nu au fost învinși! Au avut cu toții de câștigat, în primul rând un set de cunoștințe, iar în al doilea o bogată și vastă experiență de a face lucruri frumoase! În același timp, ne bucurăm pentru echipele câștigătoare și ne manifestăm speranța ca cunoștințele acumulate să fie și aplicate!

Aducem cele mai sincere mulțumiri Bibliotecii Publice „A. Donici“, pentru găzduire, Direcției Generale Învățământ, Tineret și Sport Orhei, Dnei Angela Jingan, care a avut o implicație majoră în organizarea activității, tuturor celor ce s-au atârnat cu suficientă seriozitate față de sarcinile impuse.

www.ortodoxia.md


Articole Asemănătoare
1568

O oră de suflet pentru elevii de la liceul „Liviu Deleanu” din capitală

În cardul Săptămânii Tineretului Ortodox a fost desfăşurată încă o acţiune misionară prin care predarea orei de religie să fie un mijloc de întâlnire cu Dumnezeu, un mijloc de relaţie între Şcoală şi Biserică. Astfel, pentru elevii clasei a 2-a „D” de la liceul „Liviu Deleanu” din capitală a fost desfășurată o oră de suflet […]

Articole postate de același autor
5783

Fiecare casă-şi are crucea sa

Fiecare casa-şi are crucea sa. Dă-mi putere Doamne să o duc pe-a mea. Vremurile sunt tulburi, noi ne-am înrăit, Şi-am uitat de Tine, cât ai pătimit. Săptămâna Mare, Denii an de an, Dă-mi credinţă Doamne, macar cât un gram! Salciile toate în genunchi se pun Şi durerea-Ţi mare lumii ele-o spun! Freamată anarhic, gloata disperată […]


Foto