Activități dedicate sărbătorilor pascale desfășurate la Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale” din or. Orhei

2596
 

 "Numele pe care îl scrijeleşti pe scoarţa unui copac se va mări, va creşte odată cu el. La fel şi inima copilului tău. Ceea ce scrijeleşti în anii lui de gingăşie vei citi în cei care vor urma." (Sfântul Paisie Aghioritul)

Misiunea Bisericii, în colaborare cu școala și familia, este oferirea unei platforme care ar permite dialogul și acțiunea, care ar determina tinerii să prețuiască valorile creștine, cultura și tradițile populare, de a le oferi repere esențiale pentru viață într-o societate secularizată.

Educaţia generației în creștere este o "artă", una din cele mai însemnate dintre arte. Nu în zădar Sfântul Ioan Gură de Aur spune în acest sens: "Nu există nicio altă artă mai mare decât aceasta... căci ce este egal cu faptul de a armoniza sufletul şi de a forma gândirea tânărului?" 

În acest context și în acest an Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale” din or. Orhei a desfășurat mai multe activități dedicate sărbătorilor pascale. 

Joi, 19 aprilie 2018, sala de festivități a liceului a găzduit Concertul Pascal  - HRISTOS A ÎNVIAT! Activitatea a fost deschisă de profesorul de Educație Creștin-Ortodoxă ai instituției, Arhim. Iov (Cristea), nevoitor al mănăstirii Curchi.

"Aceste activități reprezintă ocazia perfectă pentru ca elevii noștri să-și poată manifesta darurile și măiestria, fiecare prin talanții pe care i-a primit de la Dumnezeu. Totodată anume astfel putem să trăim încă o dată bucuria sărbătării Învierii. Noi vestim în continuare Învierea lui Hristos prin cântarea "Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le". Această cântare rămâne o mărturisire permanentă a noastră că Hristos a Înviat. Bucuria Învierii lui Hristos, trebuie să fie învierea noastră, a tuturor. Le mulțumesc tuturor, elevilor și profesorilor deopotrivă pentru implicare și participare, dorindu-ne ca aceste activități să rămână o bună tradiție a Liceului  Teoretic „Ion Luca Caragiale”, a menționat părintele Iov. 

Aurelia Obreja, elevă a liceului, ne-a mărturisit: "Învierea lui Hristos a adus multă Bucurie în sufletele noastre. Există însă, mai multe modalități de a o exprima. Muzică, poezie și dăruire lăuntrică, așa și-au redat cele mai profunde emoții, elevii liceului nostru. Și în acest an Concertul Pascal a trezit fiori și emoții. Am invitat publicul la meditație, reculegere, sens și iubire.  Atmosfera creată, a fost încărcătă cu mult sens și lumină. O nouă speranță, poftă de frumusețe, absolut, eternitate, s-a înfiripat în cugetul publicului. A simți cu adevărat emoția Paștelui, Învierii, este o mare binecuvântare pentru noi. Fiecare floare de primăvară, răsărit, apus, ne sugerează cât de mult trebuie să prețuim și onorăm această perioadă. Triumful lui Hristos asupra morții și asupra celor lumești, ne reamintește de fiecare dată că Veșnicia și Dragostea lui Dumnezeu ne așteaptă. Ne așteaptă acasă. Cu brațele deschise și inima caldă. "

Iar în după-amiază zilei de vineri, 20 aprile, în curtea liceului s-a desfășurat TÂRGUL PASCAL 2018. Atmosfera a fost încinsă de cântec, dans și voie bună. Fiecare clasă a venit cu copturi și dulciuri. Juriul a apreciat străduința și originalitatea, la justa valoare.  Banii adunaţi vor fi folosiţi în scopuri caritabile.

Aceste activități reușesc să mobilizeze întreg liceul. Ce poate fi mai frumos decât o Unitate de spirit, entuziasm și intenții bune. Elevii învață împreună să aspire spre lucruri frumoase, adevărate, autentice.

Au consemnat Natalia Lozan, Aurelia Obreja

 


Articole Asemănătoare
2039

Tabăra cu genericul „Dumnezeu, prietenul meu” la Mănăstirea Curchi

În perioada 4-6 noiembrie 2016 la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”, Curchi, şi-a desfăşurat activitatea tabăra pentru copii „Dumnezeu, prietenul meu”, ediția I-îi, la care au participat copii între 8 și 14 ani din mai multe localităţi ale ţării: s. Pelinia, r. Drochia, or. Criuleni, s. Căpriana, r. Străşeni şi mun. Chişinău.  Tabăra a fost organizată […]

Articole postate de același autor
1211

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai Prea Sfințitul Nicodim a liturghisit la biserica de iarnă „Sf. Vasile cel Mare” din Briceni

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a lăsatului sec de brînză), care se mai numește și a Iertării, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența mulțimii credincioșilor Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sf. Vasile cel Mare” din orașul Briceni. După Sfînta […]


Foto