Formarea continuă pentru profesorii de Religie din Eparhia de Ungheni şi Nisporeni

2183

Cu binecuvântarea PS Episcop Petru de Ungheni şi Nisporeni, în cadrul eparhiei au fost iniţiate cursurile de formare continuă. S-au înscris circa 40 de persoane, majoritatea fiind profesori de religie şi slujitori.

Cursurile se desfăşoară în cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei în colaborare cu Cabinetul metodic al Direcţiei mitropolitane şi sunt realizate la Liceul „M. Eminescu” din or. Ungheni.

La 21 iunie cursurile au demarat, fiind prezenţi dl Corneliu Prepeliţă, responsabil de disciplină în cadrul DÎTS Ungheni şi dna Angela Levinţa, şefa Cabinetului metodic al Mitropoliei Moldovei.

Primul profesor invitat, ce susţine ore la disciplinele teologice, este preotul Octavian Moşin, conferenţiar la Universitatea de Stat din Moldova.

Cursurile vor dura circa 3 săptămâni şi vor presupune ore cu diverşi specialişti din cadrul IŞE.

La începutul cursurilor a avut loc o întâlnire cu Episcopul Petru, discutându-se perspectivele implementării disciplinei opţionale Religie în şcolile din raioanele Ungheni, Nisporeni, Hânceşti şi Călăraşi, propunându-se desfăşurarea Seminarului metodic republican din anul 2017 la Ungheni.

 

Articole Asemănătoare
1315

Sărbătoarea Înălţării Domnului prăznuită la Catedrala Episcopală din Ungheni

Joi, 25 mai 2017. Cînd întreaga Ortodoxie prăznuiește Marele Praznic Împărătesc al Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni. În dimineața zilei Ierarhul, a fost întîmpinat de slujitori și creștini, care de dimineață au […]

Articole postate de același autor
807

Arhipăstorul a oficiat a doua parte a Canonului cel Mare, la Catedrala Mitropolitană

Marți seara, 12 martie 2019, în a doua zi a Postului Sfintelor Paști, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit a doua parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. Ierarhul a fost înconjurat […]


Foto