Formarea continuă pentru profesorii de Religie din Eparhia de Ungheni şi Nisporeni

2537

Cu binecuvântarea PS Episcop Petru de Ungheni şi Nisporeni, în cadrul eparhiei au fost iniţiate cursurile de formare continuă. S-au înscris circa 40 de persoane, majoritatea fiind profesori de religie şi slujitori.

Cursurile se desfăşoară în cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei în colaborare cu Cabinetul metodic al Direcţiei mitropolitane şi sunt realizate la Liceul „M. Eminescu” din or. Ungheni.

La 21 iunie cursurile au demarat, fiind prezenţi dl Corneliu Prepeliţă, responsabil de disciplină în cadrul DÎTS Ungheni şi dna Angela Levinţa, şefa Cabinetului metodic al Mitropoliei Moldovei.

Primul profesor invitat, ce susţine ore la disciplinele teologice, este preotul Octavian Moşin, conferenţiar la Universitatea de Stat din Moldova.

Cursurile vor dura circa 3 săptămâni şi vor presupune ore cu diverşi specialişti din cadrul IŞE.

La începutul cursurilor a avut loc o întâlnire cu Episcopul Petru, discutându-se perspectivele implementării disciplinei opţionale Religie în şcolile din raioanele Ungheni, Nisporeni, Hânceşti şi Călăraşi, propunându-se desfăşurarea Seminarului metodic republican din anul 2017 la Ungheni.

 

Articole Asemănătoare
1713

Zi de Hram și mare sărbătoare la Mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva” Hîncu

Miercuri, 9 august 2017, cînd Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie În biserica cu hramul în cinstea aceluiaşi sfânt, situată la primul nivel al Catedralei „Sf. Ap. Petru şi Pavel”, din complexul Mănăstirii Hâncu. Această Catedrală a fost zidită cu stăruința Presfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, și a maicii […]

Articole postate de același autor
3034

Să nu râvnim la avutul străin

Un creștin din Pipirig trecea în tinerețe cu caruța peste culmea Petru Vodă, ca să ajungă pe Valea Bistriței. Pe cale a găsit o pungă cu 5 bani de argint și se lupta cu gândul, zicând: – Să o iau? Să nu o iau? Apoi a luat punga și a pus-o la brâu. Cum a […]