Calea Postului Mare: ziua a XXVII-a

249

Rugăciunea din perioada postului trezește la mai multă pocăință.

Recomandăm credincioșilor să parcurgă Psaltirea, care, atât prin psalmii de laudă și mulțumire, cât și prin cei de pocăință, răscolește inima cititorului și, totodată, este un balsam sufletesc. Rostirea psalmilor, cu post și cu evlavie, cu toate frământările și aspirațiile pe care le exprimă, menține vie legătura cu Dumnezeu și este o adevărată armă duhovnicească împotriva celui rău.

Adesea cei care încearcă să se nevoiască prin citirea din Psaltire se confruntă cu multe ispite, diavolului neplăcându-i strădania noastră și viața îndreptată. Ne trimite gândul: „De ce ar trebui să citesc, care e folosul?” Și în acest moment e foarte important să nu renunțăm. Or, numai citind eficient, cu sufletul curat și cu credință, îi poți afla, îi poți simți folosul. Să ducem lupta bună până la urmă, parcurgând cu luare aminte toți psalmii și ducând perioada postirii cu înfrânare.

„Păsările au aripi ca să evite cursele, iar noi oamenii cugetul, ca să evităm păcatele şi să urcăm la tronul lui Dumnezeu. Să alungaţi cugetele rele pe care le aduce diavolul! Să nu le daţi importanţă, ci să le aruncaţi în spate”, ne sfătuiește Sfântul Paisie Aghioritul. Și citirea Psaltirii e o cale sigură pentru a ne lepăda de rău.

Să petrecem în rugăciune, săvârșită cu dragoste și cu smerenie, căci, împreună cu postul, aceasta dă adevărate aripi sufletului nostru.

Preot Octavian Moșin


Articole postate de același autor
2559

Preotul Octavian Moșin, invitat în studioul “Primele Știri” în seara Nașterii Domnului

Care este adevărata semnificaţie a Naşterii Mântuitorului? Să prăznuim în cercuri restrânse, în sânul familiei, alături de cei dragi sau petreceri extravagante care sunt întruchipări comerciale ale risipei nejustificate? Aflaţi din interviul realizat de “Primele Știri”, de la parohul Bisericii “Sfântul Ierarh Petru Movilă” din Dumbrava, părintele Octavian Moșin, adevărata semnificaţie a Naşterii Mântuitorului. Sursa: […]