Bucuria Învierii împărtășită cu cei triști şi slăbiți sufletește, cu cei părăsiți și bolnavi, în cadrul Campaniei „Un dar pentru Înviere!”

1234

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, în perioada lunilor aprilie-mai se desfășoară Campania de Paști pentru persoanele social-vulnerabile „Un dar pentru Înviere!”, organizată de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM.

În acest sens, cu prilejul Sărbătorilor de Paști au loc numeroase acțiuni social-filantropice cu implicarea și susținerea a mai multe Parohii, Centre și Organizații Sociale ale Bisericii Ortodoxe din Moldova, cât și cu susținerea diasporei moldovenești, precum:

Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Chișinău – Coordonator Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM;

Centrul Social și de Caritate „Preoteasa Irina Cij” – Coordonator Prot. Marin Cij, Parohul Bisericii în construcție „Sf. Arh. Mihail” din Chișinău;

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Chișinău;

Centrul Social din cadrul parohiei cu hramul „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din or. Sângera, mun. Chișinău – Coordonator Prot. Cristofor Tverdostup;

Parohia moldovenească cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din or. Padova, Italia (pr. paroh – prot. Vasile Șestovschi);

Parohia moldovenească cu hramul „Sfânta Treime” din or. Novellara, Italia (pr. paroh – prot. Ghenadie Popadiuc), și altele.

Instituțiile sociale ale Bisericii au oferit la zeci de familii social-vulnerabile și numeroase de Praznicul Învierii Domnului atât ajutor financiar, cât și pachete cu produse alimentare și igienice, tradiționalul cozonac și ouă roșii, haine, încălțăminte, jucării, măști de protecție și dezinfectant, precum și alte daruri pascale pentru a sărbători cu bucurie slăvita Înviere a Domnului.

Biserica, prin slujitorii și instituțiile Ei social-misionare, îndeamnă ca, atât în perioada sărbătorilor pascale, cât și în afara lor, să fim mai buni și mai darnici, să oferim din puținul pe care îl avem și apropiaților noștri, atât cât putem, însă s-o facem din suflet curat și cu multă dăruire și dragoste, aducând un zâmbet și o rază de speranță pe chipul celor încercați de greutăți.

Creștinii sunt îndemnați să se implice, donând produse alimentare și igienice destinate familiilor numeroase, copiilor orfani și nevoiași sau oamenilor bătrâni și bolnavi aflați în grija Bisericii și a altor instituții sociale de stat.

Campania filantropică se va desfășura până la sfârșitul lunii mai și în cadrul ei sute de familii social-dezavantajate vor beneficia de pachete cu produse alimentare și alte produse pentru necesitățile cotidiene, necesare familiilor în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Cei care vor să doneze produse alimentare neperisabile se pot adresa la Centrul Social-Misionar al Mitropoliei din Chișinău de pe teritoriul Catedralei Sf. Vineri, str. Grigore Ureche 58 sau pot apela la numărul de telefon: 067 223 981.

Să aducem lumina și bucuria pascală prin darul nostru pe chipul celor mai triști ca noi!

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2324

Reguli de bunăcredință la sărbătoarea Paștile Blajinilor

Încercați să nu vă scufundați în prea multe pomeni și gătirea bucatelor! Cei adormiți sunt însetați, în primul rând, de rugăciuni. Milostenia reprezintă fapte bune de dragul adormiților, care urmează a fi făcute din inimă, cu suflete nevoiașe sau care așteaptă sprijinul și încurajarea noastră. Putem face acte de milostenie fără nici un ban și […]