Sfântul Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan cinstit liturgic Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

347

În prima Duminică după Nașterea Domnului și zi de pomenire a Sfântului Întâi Mucenic și arhidiacon Ștefan, 9 ianuarie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Ioan a relatat pericopa evanghelică care ne înfățișează „Fuga în Egipt” a sfintei Familii. Egiptul devine un loc de refugiu, de scăpare pentru pruncul Iisus și prin prezența Sa în Egipt Hristos transformă blestemul în binecuvântare arătând că și păgânii sunt chemați la mântuire.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a primit ceata de colindători a parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din satul Slobozia Cremene, raionul Soroca.

Arhipăstorul a felicitat pe clericul catedralei, Prot. Ștefan CĂLUGĂRU, cu ocazia zilei de naștere și a prăznuirii ocrotitorului ceresc dar și pe toți cei care poartă acest nume frumos în cinstea Sfîntului Ștefan.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
883

Centrul Social ”Agapis” a susținut peste 500 de nevoiași în perioada Postului Mare și în Săptămâna Luminată

Începând cu luna martie până în sâmbăta din Săptămâna Luminată Centrul Social ”Agapis”, care activează pe lângă biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, a fost alături de mai mulți nevoiași din capitală și diverse localități ale republicii. 33 de tineri au beneficiat de un prânz pe parcursul a 40 de zile de post; 65 de […]


Foto