Sfântul Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan cinstit liturgic Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

700

În prima Duminică după Nașterea Domnului și zi de pomenire a Sfântului Întâi Mucenic și arhidiacon Ștefan, 9 ianuarie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Ioan a relatat pericopa evanghelică care ne înfățișează „Fuga în Egipt” a sfintei Familii. Egiptul devine un loc de refugiu, de scăpare pentru pruncul Iisus și prin prezența Sa în Egipt Hristos transformă blestemul în binecuvântare arătând că și păgânii sunt chemați la mântuire.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a primit ceata de colindători a parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din satul Slobozia Cremene, raionul Soroca.

Arhipăstorul a felicitat pe clericul catedralei, Prot. Ștefan CĂLUGĂRU, cu ocazia zilei de naștere și a prăznuirii ocrotitorului ceresc dar și pe toți cei care poartă acest nume frumos în cinstea Sfîntului Ștefan.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1495

Modul creștinesc de a întâmpina Anul Nou

Aduceți-vă aminte cum ați întâmpinat mulți dintre voi anul cel nou și acum judecați singuri, cu sânge rece, dacă seamănă asta cu ceva cât de cât creștinesc! Să jucați cărți până la miezul nopții ori să pălăvrăgiți despre toate fleacurile, iar la miezul nopții, la hotarul dintre anul vechi și anul cel nou, să luați […]