Sfântul Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan cinstit liturgic Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

651

În prima Duminică după Nașterea Domnului și zi de pomenire a Sfântului Întâi Mucenic și arhidiacon Ștefan, 9 ianuarie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Ioan a relatat pericopa evanghelică care ne înfățișează „Fuga în Egipt” a sfintei Familii. Egiptul devine un loc de refugiu, de scăpare pentru pruncul Iisus și prin prezența Sa în Egipt Hristos transformă blestemul în binecuvântare arătând că și păgânii sunt chemați la mântuire.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a primit ceata de colindători a parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din satul Slobozia Cremene, raionul Soroca.

Arhipăstorul a felicitat pe clericul catedralei, Prot. Ștefan CĂLUGĂRU, cu ocazia zilei de naștere și a prăznuirii ocrotitorului ceresc dar și pe toți cei care poartă acest nume frumos în cinstea Sfîntului Ștefan.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1414

Secretul căsniciei care durează o viață

În camera de consultaţie am auzit o mulţime de femei plângându-se de o mulţime de lucruri, însă printre primele pe listă este lipsa de comunicare. De ceva timp am început să adun o colecţie de ceea ce eu numesc „relatările unor neveste singure”. Iată trei exemple, dintre cele mai relevante: „Aţi auzit vreodată expresia a […]