„Un dar pentru Înviere!”: Mai multe Centre Sociale ale Bisericii participă la Campania de Paști din acest an

1161

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în perioada lunilor aprilie-mai, se desfășoară Campania de Paști pentru persoanele social-vulnerabile - „Un dar pentru Înviere!”, organizată de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM.

În acest sens, mai multe Centre Sociale ale Bisericii Ortodoxe din Moldova s-au alăturat săptămâna aceasta cu diverse acțiuni și inițiative social-filantropice cu prilejul Sărbătorilor de Paști:

  • Centrul Social și de Caritate „Preoteasa Irina Cij” – Coordonator Prot. Marin Cij, Parohul Bisericii în construcție „Sf. Arh. Mihail” din Chișinău;
  • Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Chișinău – Coordonator Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate;
  • Centrul Social din cadrul parohiei cu hramul „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din or. Sângera, mun. Chișinău – Coordonator Prot. Cristofor Tverdostup;
  • Parohia moldovenească cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din or. Padova, Italia (pr. paroh – prot. Vasile Șestovschi).

Instituțiile sociale oferă familiilor social-vulnerabile și numeroase, atât ajutor financiar, cât și material - pachete cu produse alimentare și igienice, pâine, haine, încălțăminte, jucării, și alte daruri pentru a întâlni cu bucurie slăvita Înviere a Domnului.

Biserica, prin slujitorii și instituțiile Ei social-misionare, îndeamnă ca în pragul sărbătorilor pascale să fim mai buni și mai darnici, să oferim din puținul pe care îl avem și apropiaților noștri, atât cât putem, însă din suflet curat și cu multă dragoste, pentru a aduce un zâmbet pe chipul celor încercați de greutăți.

Creștinii sunt îndemnați să se implice, donând produse alimentare și igienice familiilor numeroase, copiilor orfani și nevoiași sau oamenilor bătrâni și bolnavi aflați în grija Bisericii și a altor instituții sociale de stat.

În cadrul campaniei filantropice sute de familii social-dezavantajate vor beneficia de pachete cu produse alimentare și alte produse pentru necesitățile cotidiene, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Cei care vor să doneze produse alimentare neperisabile se pot adresa la Centrul Social-Misionar al Mitropoliei din Chișinău de pe teritoriul Catedralei Sf. Vineri, str. Grigore Ureche 58 sau pot apela la numărul de telefon: 067 223 981.

Să aducem lumina și bucuria pascală prin darul nostru pe chipul celor mai triști ca noi!

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
953

La Reședința mitropolitană din Chişinău au demarat lucrările Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova

Luni, 20 septembrie 2021, la Reședința mitropolitană din Chişinău au demarat lucrările Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova. Ședința Sinodului a fost condusă de către Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove. În calitate de membri permanenți ai Sinodului au participat ierarhii eparhioţi şi vicari ai Bisericii Ortodoxe din Moldova: ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol […]