A avut loc adunarea protopopilor din Eparhia de Chişinău și a șefilor Sectoarelor Sinodale a Mitropoliei Moldovei

490

Luni, 15 august 2022, în Sala Sinodală a Reședinței mitropolitane din municipiul Chișinău, a avut loc adunarea a avut loc adunarea Protopopilor din cuprinsul Eparhiei Chişinăului și a șefilor Sectoarelor Sinodale a Mitropoliei Moldovei.

Ședința a fost prezidată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

La eveniment au fost prezenţi Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, preşedinte al Sectorului Sinodal Comunicare Instituţională şi Realţii cu Mass-Media, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, preşedinte al Sectorului Sinodal Mănăstiri şi Viaţă Monahală, Prot. mitr. Vadim Cheibaş, Secretar mitropolitan şi Protopop al Sectorului I, Chişinău, protopopi din Eparhia Chişinăului și șefii Sectoarelor Sinodale a Mitropoliei.

În cadrul adunării a fost abordat programul săptămânii jubiliare a ÎPS Mitropolit Vladimir. Astfel, Joi, 18 august, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău se va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie praznicală cu prilejul zilei de naștere a Întâistătătorului, la care vor participa membrii Sinodului BOM, protopopii, stareții și starețele de mănăstiri. Vineri, 19 august, de sărbătoarea domnească – Schimbarea la Față a Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir v-a liturghisi la Catedrala mitropolitană.

În încheierea întrunirii, Mitropolitul Vladimir a mulțumit clericilor pentru activitatea rodnică pastorală și misionară, dar și pentru slujirea jertfelnică, demnă și armonioasă pe care o desfășoară în parohiile pe care le păstoresc și cu prilejul jubileului Înaltpreasfinției Sale, de 70 de ani a dăruit fiecărui cleric câte o cruce cu pietre scumpe, cu inscripție aniversară pe verso și un volum Gânduri despre Mitropolitul Vladimir.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
3621

Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iuda – Capitolul 1

1 Iuda, rob al lui Iisus Hristos şi frate al lui Iacov, celor ce sunt chemaţi, iubiţi în Dumnezeu-Tatăl şi păstraţi pentru Iisus Hristos: 2 Milă vouă şi pace şi iubirea să se înmulţească! 3 Iubiţilor, punând toată râvna să vă scriu despre mântuirea cea de obşte, simţit-am nevoie să vă scriu şi să vă […]