PS Siluan, Episcopul Orheiului, a oficiat Sfânta Liturghie și sfințirea prestolului Bisericii ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din s. Maiscoe, r. Floreşti

248

Marți, 11 octombrie 2022, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, având binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și sfințirea prestolului Bisericii ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din s. Maiscoe, r. Floreşti.

În dimineața zilei, Ierarhul Orheiului a fost întâmpinat de către părintele-paroh, Prot. Mihai Strătilă. A urmat slujba de sfințire a prestolului, după care PS Siluan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Preasfinției Sale i-au coliturghisit prot. Ioan Zâmbreanu, protopopul raionului Florești, împreună cu un sobor de slujitori. La eveniment a fost prezent Primarul localității, d-ul Tatarciuc Vitalie.

În cadrul Sfintei Liturghii, pentru rodnica activitate pastoral-misionară și socială, Prot. Mihai Strătilă, a fost decorat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Tatăl Nostru.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, s-a făcut înconjurul bisericii și a fost oficiat un Tedeum, după care PS Episcop Siluan s-a adresat cu un cuvânt de zidire către cei prezenți, în care a vorbit despre viața Sfântului Hariton Mărturisitorul. De asemenea, Preasfinţitul Siluan a felicitat credincioşii parohiei cu ocazia acestui eveniment, exprimându-şi speranţa că și pe viitor credincioșii din această localitate vor fi adunați împreună cu preotul în jurul Sfintei Biserici, participând în fiecare zi de duminică și sărbătoare la Jertfa euharistică adusă pe Sfântul Prestol ca mulțumire Domnului pentru toate binefacerile Sale.

La rândul său, părintele paroh a mulţumit PS Siluan pentru bunăvoinţa și dragostea sa părintească de a împărtăşi bucuria evenimentului cu membrii acestei comunități și pentru îndemnurile părintești primite.

Tot în această zi PS Siluan s-a deplasat în loc. Iliciovca, unde a vizitat parohia cu hramul  ”Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul”.

Sursa: manastireacurchi.md


Articole postate de același autor
1515

Biserica Sf. Dumitru din cartierul Bujorăuca: care este istoria celui mai vechi locaș de cult din municipiul Soroca?

„Observatorul de Nord” în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Etnografie Soroca și susținerea financiară a Fundației Thomson Reuters continuă rubrica „Soroca: file de istorie”. De această dată, împreună cu muzeograful Nicolae Bulat, vom vorbi despre cea mai veche biserică din municipiul Soroca și despre cei care au ctitorit-o.   Sursa: observatorul.md


Foto